Marković potvrdio: DPS vodi bazu podataka o svom članstvu

Pavlović mu je odgovorio da njegov lični ton i zajedljivost reakcije potvrđuju da su podaci o “Sigurnom glasu” tačni
53 pregleda 11 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Zoran Đurić
Duško Marković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.07.2012. 15:03h

Potpredsjednik Vlade Duško Marković potvrdio je u parlamentu da DPS vodi bazu podataka o svom članstvu i simpatizerima, koja se odnosi na socijalnu brigu i solidarnost sa ljudima koji podržavaju i glasaju vladajuću partiju.

On je, odgovarajući na pitanje Koče Pavlovića (PzP) da li će naložiti istragu o protivzakonitoj bati podataka “Siguran glas”, koju za potrebe DPS-a vodi šefica administracija Filozofskog fakulteta u Nikšiću, rekao da mu nije poznato da vode bilo kakvu drugu bazu podataka koja bi služila pritiscima uoči izbora.

“Osim evidencije koju vodi svaka politička partija u zemlji. Postoje baze koje vode sve partije od Amerike do Azije. Nije neprimjerno da se unutar DPS-a vodi socijalna briga i solidarnost sa ljudima koji je podržavaju i glasaju. Ako je to monstruozna baza podataka onda je to tačno. Ako je to organizovani kriminal, onda je cijeli svijet u opasnosti, jer sve ozbiljne partije političku praksu sigurnog glasa sprovode u vrijeme izbora, organizujući svoju kampanju”, rekao je Marković.

On je rekao da će Crna Gora brzo dobiti izvještaj Europola, te da će se tada vidjeti “hoće li sa tog aspekta biti kriminalnog djelovanja”. Poručio je i da neće naložiti istragu, jer mu to po sistemu ne pripada, te da može samo da obavijesti tužioca o njegovim navodima.

Pavlović mu je, međutim, odgovorio da njegov lični ton i zajedljivost reakcije potvrđuju da su podaci o “Sigurnom glasu” tačni.

“Cijeli Nikšić to zna, samo ne zna Duško Marković. Šta znači ta socijalna briga? Odlučujete li vi ko će u Rožajama da dobije socijalnu pomoć? To je protivzakonito. Bez ukidanja te baze nećemo prekinuti ucjene i pritiske”, rekao je Pavlović.

Marković je uvjeren i da je Crna Gora stvorila ambijent i atmosferu u kojoj slobodni i fer izbori ne mogu biti dovedeni u pitanje. On je, odgovarajući na pitanje Vasilija Laloševića (SNP), kazao da “ako ne postoje demokratski i fer uslovi u kojima će izbori biti slobodni, onda takvih izbora ne bi trebalo da bude”.

Bonus video: