Đukanović se sastao sa Tačijem: Zadovoljni razvojem bilateralnih odnosa

U saopštenju se dodaje da je Tači "najsrdačnije čestitao Đukanoviću početak predsjedničkog mandata, i istakao da je to dobra vijest ne samo za Crnu Goru, već i za region u cjelini"
50 pregleda 4 komentar(a)
Milo Đukanović, Hašim Tači, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Milo Đukanović, Hašim Tači, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 22.05.2018. 14:37h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović susreo se tokom 2BS Foruma sa predsjednikom Republike Kosovo Hašimom Tačijem, saopšteno je iz kabineta predsjednika Crne Gore.

"Tom prilikom obostrano je izraženo zadovoljstvo razvojem bilateralnih odnosa i sadržajne saradnje dvije zemlje, o čemu svjedoči i dobrosusjedsko razumijevanje koje je potvrđeno u procesu demarkacije granice između Crne Gore i Kosova", saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

U saopštenju se dodaje da je Tači "najsrdačnije čestitao Đukanoviću početak predsjedničkog mandata, i istakao da je to dobra vijest ne samo za Crnu Goru, već i za region u cjelini."

"Uz spremnost za nastavak dijaloga, posebno je bilo riječi o značaju međusobne saradnje za evropsku i evroatlantsku perspektivu naših zemalja, kao i Zapadnog Balkana. Apostrofiran je značaj dijaloga Beograd – Priština u tom kontekstu. Predsjednik Đukanović je izrazio raspoloženje Crne Gore da svoje iskustvo iz integracija podijeli sa svima, u interesu zajedničkog dobra regiona. U razgovoru je učestvovao i potpredsjednik Vlade i ministar inostranih poslova Bedžet Pacoli", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: