"Đačić je nebrigom, nemarom i željom da megalomanski obilježi 21. maj zapalio RTV Pljevlja"

"Velika je muka na duši odlazećeg predsjednika opštine Pljevlja Mirka Đačića. Čovjek je devedesetih godina prošloga vijeka sa kalašnjikovom o ramenu krstario pljevaljskim ulicama i branio "srpska Pljevlja" od crnogorske "pošasti" oličene, u to vrijeme, u Crnogorskoj partiji i Liberalnom savezu Crne Gore"
103 pregleda 6 komentar(a)
Koalicija Za spas Pljevalja, Foto: Koalicija Za spas Pljevalja
Koalicija Za spas Pljevalja, Foto: Koalicija Za spas Pljevalja
Ažurirano: 22.05.2018. 12:57h

Koalicija "Za spas Pljevalja" koju čine (Pokret za Pljevlja, Demokratska narodna partija (DNP) i Prava Crna Gora optužila je predsjednika Opštine Pljevlja Mirka Đačića da je svojom nebrigom, nemarom i željom da megalomanski obilježi 21. maj, zapalio Radio Televiziju (RTV) Pljevlja.

Požar velikih razmjera zahvatio je jutros prostorije RTV Pljevlja koje se nalaze na zadnjem spratu zgrade preko puta pljevaljskog Doma kulture u centru grada. U požaru su potpuno izgorjele prostorije RTV Pljevlja.

Iz Koalicije navode da je sa krova zgrade u kojoj je smještena RTV Pljevlja ispaljen vatromet u u znak obilježavanja 21 maja Dana nezavisnosti.

"Zbog neodgovornosti organizatora proslave i nemara izvođača pirotehničke predstave, jutros u ranim jutarnjim časovima, planuo je krov i sprat zgrade u kojoj je smještena televizija Pljevlja. Tako je višegodišnja muka građana Pljevalja i zaposlenih u televiziji Pljevlja za čas pretvorena u prah i pepeo. Istorija nikad nije dokazala da je Neron stvarno zapalio Rim, ali nema nikakave sumnje da je televiziju Pljevlja zapalio Mirko Đačić, svojom nebrigom, nemarom i željom da megalomanski obilježi 21. maj, kako bi ostao u milosti aktuelnog Gospodara Crne Gore", navodi se u saopštenju Koalicije "Za spas Pljevalja".

U saopštenju se navodi da je požar u RTV Pljevlja tragičan epilog višegodišnjeg odnosa Mirka Đačića prema tom mediju i zaposlenima u njemu.

Tvrde i da je "vatromet Mirka Đačića koštao je građane Pljevalja 2.541 eura, a šteta od požara je milionska".

"Velika je muka na duši odlazećeg predsjednika opštine Pljevlja Mirka Đačića. Čovjek je devedesetih godina prošloga vijeka sa kalašnjikovom o ramenu krstario pljevaljskim ulicama i branio "srpska Pljevlja" od crnogorske "pošasti" oličene, u to vrijeme, u Crnogorskoj partiji i Liberalnom savezu Crne Gore. U međuvremenu Đačić je postao tvrdi crnogorski nacionalista, kome, kao i svakom konvertitu, smeta sve što ima atribut srpski. Da bi Gospodaru dokazao da je "prava vjera" ne žali para ni truda da organizuje spektakularne proslave tzv. Dana nezavisnosti 21. maja, na trgu 13. jula. Tako je i sinoć, uz muziku Dženana Lončarevića, gruvalo kako nije ni 1.decembra 1941. godine prilikom napada na Pljevlja. Vatromet sa krova zgrade u kojoj je smještena televizija Pljevlja bio je "veličanstven", baš onakav kakav priliči obilježavanju godišnjice pokradenog referenduma. Ali davno je rečeno da "sila Boga ne moli, ali Bog silu ne voli". U prevelikom patriotskom zanosu organizatora proslave, prije svih odlazećeg predsjednika Đačića, niko nije ni pomišljao na staru narodnu mudrost da je "vatra dobar sluga, ali loš gospodar".U finišu izborne kampanje nestala je lokalna televizija, koju je narod zbog pretjerane zloupotrebe odlazećeg predsjednika nazvao "lolovizijom", navodi se u saopštenju.

"Postavlja se pitanje koliko će izborna utakmica u Pljevljima, i do sada neravnopravna, biti regularna. Iste noći, pod okriljem mraka, prije nego što je izbio požar u televiziji Pljevlja, nepoznati počinioci skinuli su i uništili transparent Koalicije "Za spas Pljevalja". Transparent je najavljivao promociju izborne liste "Za spas Pljevalja", koja će biti održana u srijedu 23. maja u 20 časova u sali Doma Vojske. Naš transparent je bio postavljen u ulici Kralja Petra, čije ime inače smeta odlazećem predsjedniku Đačiću", zaključuje se u saopštenju Koalicije "Za spas Pljevalja".

Bonus video: