Rifat Vesković u Pokretu za promjene

Veskoviću je lider PzP-a Nebojša Medojević pred novinarima uručio člansku kartu
126 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Medojević, Rifat Vesković, Foto: Zoran Đurić
Nebojša Medojević, Rifat Vesković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 12.04.2012. 11:53h

Pokret za promjene dobio je pojačanje, odbornika u bjelopoljskom parlamentu i dugogodišnjeg političara i borca za ljudska i manjinska prava Rifata Veskovića.

Veskoviću je lider PzP-a Nebojša Medojević pred novinarima uručio člansku kartu.

Novi član PzP-a istakao je da su ga mnogi razlozi opredijelili da se priključi toj partiji, "iako je u današnje vrijeme teško biti član PzP-a što je i izazov, a ja sam tome sklon od početka karijere, odnosno od 90-ih godina".

"Vrijeme je za promjene, a ova partija je partija promjena. Uvijek sam bio u pokretima za ekonomsko-socijalne promjene, ali i promjene na polju ljudskih i manjinskih prava. PzP je sinonim borbe za ljudska prava i to na terenu, a bez demagogije.

Približavanje Crne Gore Evropskoj uniji znači da je zemlja pod prismotrom EU

Ova partija nedvosmisleno i najjače upozorava na negativnosti režima, zalaže se za zaštitu prava manjina, a neki od primjera su i hrabra pomoć rožajskim policajcima koji su zbog ukazivanja na korupciju najprije bili otpušteni, pa vraćeni na posao. Drugi primjer je svakako etničko čišćenje u Bukovici a ima i još politički montiranih primjera koje je PzP dobro prepoznao", kazao je Vesković.

Prema njegovim riječima približavanje Crne Gore Evropskoj uniji znači da je zemlja pod prismotrom EU upravo kao i zakoni koje je donio ovaj režim - DPS uz asistenciju malih partija, "satelita", BS i DUA.

Vesković ukazuje da je većina tih zakona u suprotnosti i sa Ustavom a kamoli sa regulativom EU.

Medojević: Đukanović bi da bude istorijska ličnost

Lider PzP-a je naglasio da je ta partija u prethodnom periodu aktivno radila i razgovarala sa uglednim intelektualcima, predstavnicima NVO i političkih stranaka kako bi se politička scena u Crnoj Gori objedinila radi zajedničkog "otpora režimu koji zarad privatnih interesa ugrožava građane Crne Gore".

"PzP je glavna meta režima i bezbjednosnih službi. Iako izbori u Tivtu i Herceg Novom nijesu protekli kako smo očekivali, građani su pokazali da imaju hrabrosti, iako je DPS vodio medijsku i kampanju na terenu kako bi PzP označili kao anticrnogorsku, antidržavnu i prosrpsku partiju. Šef režima Milo Đukanović želi da bude istorijska ličnost, pa je sada srpski narod sumnjiv kao što su 90-ih to bili Bošnjaci i Muslimani.

Đukanović je zapravo vođa kriminalne organizacije koji je bacio na koljena i uništio crnogorsku ekonomiju. Naš novi član je bio i hapšen zbog borbe za prava svog naroda i prepoznao je da se u našoj partiji može boriti protiv ovog bolesnog režima", kazao je Medojević.

"Lično sam pisao zahtjeve za azile kad su rožajski policajci dobili otkaze, a sada će biti da ih je DPS vratio na posao"

Medojević je naglasio da je PzP nezasluženo dobio manje glasova od pripadnika manjinskih naroda ali da će ih u budućnosti podsjetiti šta je sve za njih uradila ta partija.

"Lično sam pisao zahtjeve za azile kad su rožajski policajci dobili otkaze, a sada će biti da ih je DPS vratio na posao. PzP ne igra na karte kvantiteta već kvaliteta. Sa Veskovićem računamo da ćemo biti bolji predstavljeni Bošnjacima i Muslimanima, jer sve ukazuje na to da 85% njih glasa DPS i SDP.

Kako je srpski narod stigmatizovan i ozačen kao neprijatelj države, naš zajednički zadatak biće građansko pomirenje u Crnoj Gori, jer je jedina opasnost za egzistenciju ljudi ove zemlje i njihov nacionalni identitet ovaj režim", rekao je Medojević dodajući da je zajednički zadatak svih u PzP-u da svi građani Crne Gore budu jednaki.

Bonus video: