Šef kriminalistike u Mugošinim klupama

V.d. pomoćnika direktora Uprave policije Vojislav Marković prekjuče učestvovao u radu podgoričkog parlamenta i glasao za izvještaj o radu Miomira Mugoše
198 pregleda 0 komentar(a)
Vojislav Marković, Foto: Vesko Belojević
Vojislav Marković, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 12.04.2012. 08:26h

Za razliku od Božidara Vuksanovića koji je neposredno prije nego što je imenovan za vršioca dužnosti direktora Uprave policije podnio ostavku na članstvo u DPS i na poslaničku funkciju, njegov pomoćnik zadužen za kriminalistiku ostao je u redovima vladajuće partije, čime ni formalno nije ispunio preduslov da obavlja bilo kakav policijski posao.

V.d. pomoćnika direktora Uprave policije u sektoru za kriminalistiku Vojislav Marković prekjuče je, kao odbornik DPS-a, učestvovao na sjednici Skupštine Glavnog grada i glasao za Izvještaj o radu gradonačelnika Miomira Mugoše za 2011. godinu.

Prema kodeksu policijske etike, koji je obavezujući za sve policijske službenike, oni posao moraju obavljati “politički neutralno”

“Policijski službenik ne smije djelovati za ili protiv neke političke stranke, prisustvovati političkom skupu ili učestvovati u sličnim aktivnostima”, piše u Kodeksu policijske etike.

Marković je juče u kratkom telefonskom razgovoru novinara “Vijesti” uputio da se obrati timu za odnose sa javnošu, ali do sinoć nijesu stizali odgovori na pitanja da li je Marković prekršio kodeks, da li on, s obzirom da je odbornik DPS-a, može djelovati politički neutralno i da li mu građani mogu vjerovati da će biti profesionalan i politički neutralan.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: