U vojnoj misiji potrošili milion bez pokrića

Izvori kažu da je za finansije u vojnom dijelu ambasade u tih godina bila zadužena Zorica Marić-Đorđević, savjetnica za bezbjednosne integracije predjednika Vujanovića
81 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.03.2012. 08:39h

Za nepunih pet godina skoro milion dolara potrošenih u vojnoj misiji pri Ambasadi Crne Gore u Sjedinjenim Državama nema pokriće, saznaju “Vijesti”.

“Vijestima” je više izvora iz Ministarstva odbrane potvrdilo da je 2007. do kraja 2011. godine skoro milion dolara nije pravdan nikakvim računima, niti bilo kakvim drugim dokazima na što taj novac otišao.

Isti izvori tvrde da je za finansije u vojnom dijelu ambasade u Vašingtonu tih godina bila zadužena Zorica Marić-Đorđević, odnedavno savjetnica za bezbjednosne integracije predjednika Filipa Vujanovića.

Iako je po organizaciji vojno-diplomatske mreže ona bila drugi čovjek misije, na čijem je čelu vojni ataše, sve finansije je navodno ona vodila. Kod Marić-Đorđević su bile i službene kreditne kartice.

Sagovornici “Vijesti” tvrde da su se oba vojna ataše u Vašingtonu, bivši Rajko Pešić i aktuelni Velibor Bakrač u više navrata žalili tadašnjem ministru odbrane Boru Vučiniću da se Marić-Đorđević postavlja kao da je ona njima šef, odlučuje o svim nabavkama i trošenju novca i odbija da vrati kreditne kartice.

Na pitanje “Vijesti” da prokomentariše moguće finansijske malverzacije u vojnoj misiji pri Ambasadi u Vašingtonu, aktulena savjetnica predsjednika države Zorica Marić-Đorđević je negirala da je bilo ikakvih propusta.

“Ovim vas obavještavam da kao jedan od angažovanih pri vojnoj misiji pri Ambasadi u periodu od 2008. do 2011. godine nemam saznanja o finansijskim propustima, niti je bilo ko ukazivao na to u prošlom periodu”, rekla je Marić-Đorđević.

Bonus video: