DF: Sjednica Odbora da bude otvorena za javnost, Medojević, Mandić i Bulatović da prisustvuju

"Imajući u vidu konsekvence narušene bezbjedonosne situacije na političku stabilnost, uznemirenost javnosti, mir i bezbjednost građana, ugrožavanje nastavka evropskih integracija, predsjedništvo DF-a cijeni neophodnim da sjednica Odbora bude otvoren za javnost", navodi se u saopštenju DF
69 pregleda 7 komentar(a)
Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Predrag Bulatović, Foto: Boris Pejović
Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Predrag Bulatović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.05.2018. 11:57h

Predsjedništvo Demokratskog fronta (DF) zatražilo je da sjednica Odbora za odbranu i bezbjednost, na kojoj će biti obavljena konsultativna saslušanja o bezbjednosnoj situaciji u Crnoj Gori, bude otvorena za javnost.

Odbor je danas odlučio da obavi kontrolna saslušanja čelnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), vrhovnog i glavnog specijalnog tužioca povodom aktuelne bezbjednosne situacije i ranjavanja novinarke "Vijesti" Olivere Lakić.

Odlučeno je da budu saslušani ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, vršilac dužnosti direktora Uprave policije Vesko Damjanović, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednsot Dejan Peruničić, vrhovni državni tužilac Ivica Stanković i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Predsjedništvo DF-a uputilo je zahtjev predsjedniku Odbora Obradu Stanišiću da poslanici DF Nebojša Medojević, Andrija Mandić i Predrag Bulatović prisustvuju toj sjednici Odbora, u skladu sa Poslovnikom Skupštine.

Iz DF-a su kazali da javnost ima pravo da čuje odgovore rukovodilaca službi bezbjednosti, funkcionera državnih organa i tužilaštva o aktivnostima i rezultatima njihovog rada u borbi protiv organizovanog kriminala.

"Imajući u vidu konsekvence narušene bezbjedonosne situacije na političku stabilnost, uznemirenost javnosti, mir i bezbjednost građana, ugrožavanje nastavka evropskih integracija, predsjedništvo DF-a cijeni neophodnim da sjednica Odbora bude otvoren za javnost", navodi se u saopštenju tog političkog saveza.

Bonus video: