Studentske vođe napuštaju stranke

Pored Golubovića (SDP), članstvo u DPS-u potvrdili su ranije Ilija Kaluđerović sa Ekonomskog fakulteta i Krsto Kovačević sa Fakulteta za primijenjenju fizioterapiju
51 pregleda 0 komentar(a)
Petar Golubović, Foto: Savo Prelević
Petar Golubović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.11.2011. 07:59h

Predstavnici studenata koji su istovremeno partijski aktivni na sinoćnjoj sjednici Studentskog parlamenta donijeli su odluku da istupe iz člantsva u političkim partijama, saznaju “Vijesti” u Studentskom parlamentu.

Svi koji su imali članske karte pristali su da se povuku iz partija, kazao je izvor “Vijesti”, dodajući da je dogovoreno da svi studenti, ukoliko ubuduće žele da budu članovi Studentskog parlamenta, ne smiju biti partijski aktivni.

Predsjednik Studentskog parlamenta i član omladine SDP-a Petar Golubović potvrdio je informaciju o napuštanju partija, bez dodatnog objašnjenja. On je rekao da će medije naknadno obavijestiti o njihovim odlukama.

Pored Golubovića, članstvo u DPS-u ranije su "Vijestima" potvrdili i predstavnik Ekonomskog fakulteta Ilija Kaluđerović i predstavnik Fakulteta za primijenjenju fizioterapiju Krsto Kovačević.

Prema nezvaničnim informacijama, među članovima Studentskog parlamenta nema onih koji su u opozicionim strankama.

Golubović je nakon objavljivanja informacije da je član SDP-a bio prilično ratoborno raspoložen prema svima koji su stranački angažovani, dok je funkcionere zamolio da “konačno počnu sa konkretnim radom”.

Na samom protestu je bio autor jedne od parola, usmjerenih prema predsjedniku svoje partije Ranku Krivokapiću. “Ošišaj se Ranko”, uzvikivao je Golubović.

Bonus video: