"Miličkovićev život ugrožen, iz Mercedesa kažu da crijeva za dovod goriva traju desetine godina"

"Izjava Uprave policije Crne Gore, "da postoji oštećenje crijeva za dovod goriva i da je crijevo dotrajalo kao i da se u motoru našla unutrašnja guma od bicikla", nijesu izjave stručnih lica, pa ih smatramo, nelegitimnim, neozbiljnim, neosnovanim i neodgovornim""
73 pregleda 8 komentar(a)
Vasilije Miličković, Foto: PR Centar
Vasilije Miličković, Foto: PR Centar
Ažurirano: 05.04.2018. 11:50h

Najoštrije osuđujemo smišljeni atak na ličnost Vasilija Miliičkovića i ocjenjujemo da je njegov život ugrožen pokušajem atentata na njegovu ličnost, pri čemu ne isključujemo mogućnost ponavljanje ovakvih zločina sa tragičnim posljedicama, saopšteno je danas iz Izbornog štaba kandidata za predsjednika Crne Gore Vasilija Miličkovića.

Izborni štab Miličkovića je prije dva dana saopštio je da je na Miličkovića planiran atentat.

Iz Uprave policije je nakon toga saopšteno da nije nasilno djelovano na Miličkovićevo auto kao i da je crijevo za gorivo u Miličkovićevom automobilu dotrajalo.

Iz Izbornog štaba Miličkovića su kazali da očekuju da Foreznički centar u Danilovgradu prioritetno, najhitnije izvrši analizu izuzetih predmeta sa vozila Miličkovića, i o tome obavijesti nadležnog držvanog tužioca, koji će se odmah izjasniti i preduzeti zakonom propisane radnje, kako bi se počinioci ovog krivičnog djela i njihovi nalogodavci priveli pravdi.

"Očekujemo da će specijalni tužilac u međuvremenu reagovati prema ovom po nama izuzetno teškom krivičnom djelu, jer se radi o pokušaju ubistva. Izjava Uprave policije Crne Gore, "da postoji oštećenje crijeva za dovod goriva i da je crijevo dotrajalo kao i da se u motoru našla unutrašnja guma od bicikla", nijesu izjave stručnih lica, pa ih smatramo, nelegitimnim, neozbiljnim, neosnovanim i neodgovornim, jer ovakve izjave mogu da daju sudski vještaci, stručna i kompetentna lica, nadležni institut, kao i fabrika Mercedes, proizvođač ovog automobila. Ovakve izjave imaju samo cilj ne samo dezinformacije već i prikrivanje počinalaca ovog zločinačkog nauma i prikrivanje nalogodavaca. Kompetentni ljudi,od struke i znanja, smatraju da su ovakve izajave Uprave policije neodgovorne, a iz ovlaštenog servisa Mercedesa, kažu da crijeva za dovod goriva na mercedesovim vozilima traju desetine godina, jer su urađena od najkvalitetnijeg materijala, pa je saopštenje Uprave policije više nego neozbiljno. Izjave koje je dala Uprava policije i te kako zabrinjavaju ne samo Miličkovića, njegovu porodicu, rodbinu , prijatelje,simpatizere, i Izborni štab već i sve slobodomisleće i patriotski orijentisane građane. Ovakav neodgovoan, neprimjeren i neprofesionalan stav policije, govori o sprezi dijela crnogorske policije i kriminala", piše u saopštenju koje potpisuje Božidar Vujičić, predsjednik Izbornog štaba Vasilija Miličkovića.

Navodi se i da je Miličković jedini predsjednički kandidat koji je tokom dosadašnje kampanje,ukazao argumentovano na neustavnu Skupštinu Crne Gore, i na nelegalne državne institucije koje bira neustvana skupština, na sistemsku i masovnu korupciju, kao i masovno i sistemsko nepoštovanje biračkog prava utemeljeno u Ustavu Crne Gore.

"Istovremeno, Miličković je ponudio jedino demokratsko rješenje zasnovano na evropskim standardima i saglasno Ustavu Crne Gore, kako bi gradjani kao suvereni nosioci vlasti dobili narodnu skupštinu , a to su otvorene izborne liste. Nijedan od predsjedničkih kandidata, nijedna nelegalna državna institucija, njednom riječju nijesu stali u odbranu ovako teških optužbi , zato što svi znaju da je Miličković u pravu ,ali iz njima znanih razloga prećutkuju ovo najznačajnije ustavno pitanje u Crnoj Gori", piše u saopštenju.

Ističe se i da su branioci sistemske korupcije u Crnoj Gori, procijenili da je dedini način da se zaustavi Miličković u buđenju naroda da se fizički likvidira što su i pokušali.

"O svemu ovome će Izborni štab Miličkovića upoznati OEBS, ambasadora Evropske unije (EU) u Crnoj Gori kao i ambasadore stranih država", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: