Vuksanović: Đukanović nije kandidat ni cijele svoje partije, a kamoli svih građana

Kazala je da građani više ne žele da budu nijemi svjedoci nepravde koju DPS partijski feudalizam sistematski godinama unazad proizvodi u Crnoj Gori
122 pregleda 75 komentar(a)
Ažurirano: 20.03.2018. 14:45h

Predsjednički kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović kazala je da predjednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović nije kandidat ni cijele svoje partije, a kamoli svih građana.

"On je simbolički, personalno, politički i suštinski kandidat jedne otuđene partijske elite koju moramo smijeniti", kazala je ona Vijestima tokom današnje posjete Ulcinju u okviru predsjedničke kampanje.

Vuksanović je obišla Zelenu pijacu, gdje je razgovarala sa poljoprivrednicimna i mještanima dok je ispred bio postavljen štand za podršku. Kazala je da građani više ne žele da budu nijemi svjedoci nepravde koju DPS partijski feudalizam sistematski godinama unazad proizvodi u Crnoj Gori.

"Znamo da nas je više, znamo da želimo promjene i znamo da kandidat DPS to ne želi. Znamo zato šta nam je činiti na ovim izborima", kazala je Vuksanović.

Ona nije htjela da komentariše odluku Blažića da povuče kandidaturu i podrži Mladena Bojanića. "Apsolutno se ne bih bavila tim, to je njegov izbor. Naš izbor je zemlja socijalne pravde i vladavine prava", kazala je Vuksanović, navodeći da "u SDP-u jedino gledaju na protivkandidata iz redova DPS-a".

Odgovarajući na pitanje da li će i Valdanos biti u fokusu njene kampanje, ona je rekla da se odavno zalaže da se maslinjaci vrate bivšim vlasnicima.

"Da Ulcinjani budu svoji na svome, a ne najamnici na privatnom posjedu otuđene elite", kazala je ona.

Ona će kasnije sastati sa liderima Demokratske partije i Demokratske unije Albanaca Fatmirom Đekom i Mehedom Zenkom.

Galerija

Bonus video: