Mugoša: Možda je Đačić osjećao moralnu odgovornost

Ostavka Đačića se povezuje sa odbijanjem Vlade da prihvati pokrivanje poreskog duga potraživanjima od “Vektre Jakić”
3056 pregleda 3 komentar(a)
Mugoša, Foto: PR Centar
Mugoša, Foto: PR Centar

Direktor Poreske uprave Miomir Mugoša nije mogao da potvrdi da li je predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić podnio ostavku zbog razmimoilaženja oko naplate poreskog duga Opštine Pljevlja, ali je rekao da je Đačić to možda uradio zbog moralne odgovornosti.

Upitan da li je upućen u razloge ostavke Đačića, koja se povezuje sa odbijanjem Vlade da prihvati pokrivanje poreskog duga potraživanjima od “Vektre Jakić”, Mugoša je rekao da treba pitati Đačića:

“Možda je osjećao moralnu odgovornost za to što je radio,” rekao je direktor Poreske na raspravi „Javne finansije između dostupnosti i tajni“ koji je organizovalo Društvo profesionalnih novinara Crne Gore (DPNCG) ..

On je ispričao da mu je Đačić ranije podnio krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu zbog nesavjesnog rada, jer nije prihvatio njegov predlog da se kroz naplatu dugovanja za koncesije na pljevaljske šume od kompanije Vektra Jakić plati dug Opštine prema državnom budžetu.

Mugoša je objasnio da je SDT tu prijavu odbacilo, a da je Poreska uspjela da preko “Cijevne komerc” naplati 1,6 miliona eura duga “Vektre Jakić”.

Bonus video: