Prihvaćen predlog za kontrolno saslušanje Darmanovića

Poslanici DF-a Branka Bošnjak i Jovan Vučurović tražili su da Darmanović bude saslušan zbog saopštenja trojice ambasadora koji su platili novčanu kaznu suspendovanoj službenici ministarstva Mirni Nikčević
6428 pregleda 6 komentar(a)
Darmanović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Darmanović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Ažurirano: 03.12.2019. 16:12h

Odbor za međunarodne odnose prihvatio je zahtjev poslanika Demokratskog fronta (DF) za kontrolnim saslušanjem ministra vanjskih poslova Srđana Darmanovića.

Poslanici DF-a Branka Bošnjak i Jovan Vučurović tražili su da Darmanović bude saslušan zbog saopštenja trojice ambasadora koji su platili novčanu kaznu suspendovanoj službenici ministarstva Mirni Nikčević.

Prekršajni sud je sa 600 eura kaznio Nikčević zbog govora mržnje na društvenim mrežama.

Vučurović je kazao da je saopštenje ambasadora nastavak antisrpske, anticrnogorske i antipravoslavne politike u Crnoj Gori.

"Mržnja koju emituju godinama prema srpskom narodu, crkvi, tradicionalnoj Crnoj Gori samo je na površinu izbacila ekstreme i fanatike koji pozivaju na spaljivanje ljudi i pravoslavnih hramova, a vidimo da su u tom kolu i ambasadori. Nemušto i bezbojno saopštenje koje se objavljeno nakon razgovora premijera Duška Markovića i Darmanovića sa ambasadorima govori da je i vrh zemlje pokušao da relativizuje i skrene pažnju sa ove teške prijetnje", kazao je Vučurović.

Bonus video: