Ujedinjena Crna Gora povodom posjete Junkera: Samovoljom DPS-a i pijavica, dijalog će izostati

"Posjeta visokih zvaničnika EU crnogorskom parlamentu bi trebalo da predstavlja iskorak u razmjeni mišljenja i unapređenju položaja naše zemlje na putu ka punopravnom članstvu. Očekivano bi bilo da posjete budu ispunjene konstruktivnim razgovorima i susretima, kako sa predstavnicima vlasti tako i sa predstavnicima opozicije. Razgovor sa opozicijom izostane svaki put kada je to moguće. "
59 pregleda 4 komentar(a)
Ujedinjena Crna Gora logo, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Ujedinjena Crna Gora logo, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Ažurirano: 27.02.2018. 10:56h

Današnja posjeta predsjednika Evropske komisije Žan Kloda Junker i njegovo obraćanje u Skupštini bila je šansa da se glas nezadovoljnih građana crnogorskim vlastima prenese i neposredno predstavi gostu te da se on upozna kakva je prava slika crnogorske demokratije, saopšteno je danas iz Ujedinjene Crne Gore.

Iz te stranke ističu da će "samovoljom DPS-a i koalicionih pijavica", dijalog će izostati, a sa njime i demokratija.

"Posjeta visokih zvaničnika EU crnogorskom parlamentu bi trebalo da predstavlja iskorak u razmjeni mišljenja i unapređenju položaja naše zemlje na putu ka punopravnom članstvu. Očekivano bi bilo da posjete budu ispunjene konstruktivnim razgovorima i susretima, kako sa predstavnicima vlasti tako i sa predstavnicima opozicije. Razgovor sa opozicijom izostane svaki put kada je to moguće. " navodi se u saopštenju Ujedinjene Crne Gore.

Ističu da je ovo bila dobra prlika da se govori o stvarnom napretku povodom strategije EU za Zapadni Balkan, gdje se prvi put pomenuo i datum mogućeg priključenja kao i da propuštena prilika da se "osim samohvalisanja vlasti čuju i kritiki tonovi".

U saopštenju se navodi i da "zabrinjava ukoliko je je uvaženi gost učestvovao u pravljenju ovakve agende i protokola".

"Pošto smo dobili i zvaničnu potvrdu da obraćanje naših poslanika u Skupštini Crne Gore neće biti dozvoljeno, što samo po sebi predstavlja apsurd da ne mogu da govore sa mjesta na koje su izabrani od strane građana, poslanici Ujedinjene Crne Gore neće prisustvovati priredbi i fingiranju dijaloga.", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: