Prava Crna Gora: Izvinjavamo se zbog objave, odmah smo obrisali fotografiju

"Sumnjamo da se ova fotografija nije pojavila slučajno, već da je zlonamjerno podmetnuta dobronamjernima koji žele da zaštite svoj narod od represije"
23724 pregleda 19 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Prava Crna Gora, Prava Crna Gora
Ilustracija, Foto: Prava Crna Gora, Prava Crna Gora

Prava Crna Gora se izvinila zbog objave fotografije sa pratećim tekstom u kom se tvrdilo da je policija u Nikšiću odgurnula ženu sa djetetom u kolicima koja je uzviknula "ne damo svetinje", a da joj potom nisu dali da podigne bebu.

Iz te stranke navode da su ekspresno izbrisali fotografiju i da su potpuno mirni jer nisu imali nikakvu lošu namjeru.

"Prava Crna Gora je prethodnih dana kao i obično, izvještavala javnost o svim aktuelnostima u zemlji. U skladu sa tim, među ogromnim brojem aktuelnosti i samih objava informativna služba Prave Crne Gore je između ostalog preuzela, potom i objavila fotografiju koja se masovno raširila po svim društvenim mrežama, povrijeđenog djeteta, a koja ispostaviće se nije sa našeg podneblja", navodi se u saopštenju.

Dodaju da su fotografiju obrisali čim su dobili informaciju da nije nastala u Crnoj Gori i da nisu prvi objavili informaciju, "već mnogo nakon što se raširila društvenim mrežama."

"Ovakve stvari, naročito na društvenim mrežama, u jeku velikih dešavanja, mogu da se dogode iz dva razloga: nenamjernog i namjernog. U slučaju Prave Crne Gore riječ je o prvom. Međutim, prateći razvoj ove situacije, osnovano sumnjamo da se ova fotografija nije pojavila slučajno, već da je zlonamjerno podmetnuta dobronamjernima koji žele da zaštite svoj narod od represije, kako bi se upravo dogodilo ovo što se dogodilo, crtanje mete za lažno izvještavanje. Ovo je poznata metoda NATO duha, tako da opravdano sumnjamo da NATO hibridni tim koji se nalazi u Crnoj Gori radi svoj posao", dodaju iz Prave.

Bonus video: