SDP: Od DF-a se i Firer ogradio, smatrate da zavađanjem i sukobljavanjem možete dobiti neki glas

"Zamislite dokle je DF doveo sebe i svakog ko se ikad prevario da ih glasa, kad se Firer stidi od njih i pita "zašto ste ga lažima doveli u nezgodan položaj"?!", navodi se u saopštenju SDP-a
5716 pregleda 37 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Sdp.co.me, Sdp.co.me
Ilustracija, Foto: Sdp.co.me, Sdp.co.me

Socijaldemokratska partija (SDP) saopštila je da je Demokratski front (DF) "obuzela anticivilizacijska i duboka antihrišćanska mržnja prema bližnjem svom".

Iz SDP-a navode da se i Goran Davidović "Firer" nekadašnji lider Nacionalnog stroja, fašističke organizacije iz Srbije koja je zbog aktivnosti zabranjena "stidi" što je jedan od lidera Demokratskog fronta, Nebojša Medojević postavio lažnu objavu na kojoj je prikazana sliku krvavog i povrijeđenog djeteta sa natpisom da je dijete namjerno povrijedila crnogorska policija.

"“Provjeravajte što objavljujete, doveli ste me u nezgodan položaj", napisao je Goran Davidović-“Firer" jednom od lidera DF, poslije skandalozne objave u kojoj je Medojević prikazao sliku krvavog i povrijeđenog djeteta sa natpisom da je dijete namjerno povrijedila crnogorska policija. Za one koji ne znaju, Goran Davidović je nadimak “Firer” sam sebi dao jer je bio lider Nacionalnog stroja, fašističke organizacije iz Srbije koja je zbog aktivnosti zabranjena, a “Firer” osuđen i morao da bježi iz zemlje. E sad zamislite dokle je DF doveo sebe i svakog ko se ikad prevario da ih glasa, kad se Firer stidi od njih i pita "zašto ste ga lažima doveli u nezgodan položaj"?!", navodi se u saopštenju SDP-a.

Dodaju da dok se cijela država digla da spriječi štetu od koronavirusa, građani pokazuju neviđeni humanizam, a hiljade ljudi na prvoj liniji odbrane, da je DF-u "najpreče da unosite nemir među braćom i komšijama".

"Pri tom se pozivajući na vjeru i crkvu, koja se sve češće i glasnije ograđuje od vašeg štetnog djelovanja. Mnogi među njima već i javno kažu "u Boga vas molim, nemojte nas više ovako podržavati". Ali vi ćete između crkve, Boga i građana Crne Gore svih vjera izabrati uvijek isto – političku manipulaciju i podvalu. A kako se bliže izbori, smatrate da samo zavađanjem i sukobljavanjem možete dobiti neki glas. Na vašu žalost, a na sreću nas, predstavnika građanske, multietničke i civilizovane Crne Gore građanima će ipak biti najbitnije da podrže one koji će im omogućiti da žive dobro od poštenog rada".

SDP u saopštenju navodi da je DF toliko "obuzela anticivilizacijska i duboka antihrišćanska mržnja prema bližnjem svom da vam je i Davidović zvani „Firer” rekao da ga sramotite svojim objavama".

"Što je mnogo za Firera izgleda nije i za lidere DF-a. Koji se, a teško da može biti većeg svetogrđa, pozivaju na Petroviće, čiji je jedan od najvećih Sv. Petar Cetinjski, misleći baš na takve kao oni poručio:

“Ne budite tuđa metla i lopata ne ližite tuđe šake ne obijajte tuđe pragove ne dajte se varati ne dajte se kupovati ne budite tuđa sreća vrćite se sebi i svome”.

“Ne ližite tuđe šake”, gospodo iz DF-a", navodi se u saopštenju SDP-a.

Bonus video: