Glavni grad: Policija pokazala visok stepen profesionalizma i zaštite državnih interesa

"Kao što se i moglo pretpostaviti, pomenuti sramni čin djelo je pojedinca inspirisanog najretrogradnijim političkim idejama koje, nažalost, i dalje otvoreno promoviše jedan broj političkih i vjerskih organizacija u Crnoj Gori", navode iz Glavnog grada

210 pregleda 0 komentar(a)
Upravna zgrada Glavnog grada, Foto: PG Biro
Upravna zgrada Glavnog grada, Foto: PG Biro

Pripadnici Uprave policije su rasvjetljavanjem slučaja uništavanja ploče na spomen-obilježju na Ravnom lazu još jednom demonstrirali visok stepen profesionalizma i posvećenost zaštiti državnih interesa, saopšteno je iz Glavnog grada.

Iz podgoričke policije je saopšteno da je, kao osumnjičeni za skrnavljenje spomenika organizatorima Trinaestojulskog ustanka, uhapšen osamnestogodišnji L.V.

"Kao što se i moglo pretpostaviti, pomenuti sramni čin djelo je pojedinca inspirisanog najretrogradnijim političkim idejama koje, nažalost, i dalje otvoreno promoviše jedan broj političkih i vjerskih organizacija u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Iz Glavnog grada dodaju kako očekuju da će u narednim danima i nadležno tužilaštvo biti na visini zadatka i da će adekvatno kvalifikovati ovaj, kako su kazali iz lokalne samouprave, atak na državu Crnu Goru.

"No, bez obzira na pravni epilog ovog slučaja, a uprkos žalosnim pokušajima manipulacije ovim slučajem jednog broja partija i medija u Crnoj Gori, Glavni grad će još posvećenije nastaviti s odbranom tekovina antifašističke borbe i promocijom civilizacijskih vrijednosti na kojima počiva moderna, sekularna, građanska i evropska Crna Gora. No pasaran", zaključuje se u saopštenju Glavnog grada.

Bonus video: