Marković: Prva banka donirala 44.000 eura, Kapital invest i BB Solar po 20.000...

"Natjerali ste me na nešto što mi nije manir", kazao je predsjednik Vlade odgovarajući na pitanje poslanika DF-a

1298 pregleda 3 komentar(a)
Marković u parlamentu, Foto: Twitter/Vlada Crne Gore
Marković u parlamentu, Foto: Twitter/Vlada Crne Gore

Milan Knežević (DF) pitao je predsjednika Vlade, Duška Markovića, danas tokom premijerskog sata koji novčani iznos za borbu protiv koronavirusa su građanima i državi donirali Milo Đukanović, Blažo Đukanović, Aco Đukanović i Ana Kolarević.

Marković je, odgovarajući na pitanje Kneževića, prvobitno saopštio da je do 27. maja do devet sati ukupni prilivi od donacija 8.011.873 eura, dok su ukupni odlilvi 1,75 miliona eura.

"Preko pet hiljada pojedinaca i kompanija je doniralo, a mnogima ne znamo imena i adrese. Građani su odgovorili trenutku i izazovu na mnoge druge načine, pa su imena mnogih od njih ostala bez medijske afirmacije", kazao je Marković.

On je ponovio da će pomoć biti usmjerena zdravstvenom sektoru, prvenstveno na izgradnju neophodnih klinika.

Marković je tada rekao da mu ne pada na pamet da pita koliko je donirao Knežević ili njegova porodica, ili bilo ko, "jer bi to izlazilo iz okvira učtivosti i poštovanja"

"Ništa vas nijesam od ovoga pitao", rekao je Knežević i dodao da Markovićev odgvoor znači da Đukanović i njegova porodica nijesu uplatili ni centa uprkos bogatstvu koje posjeduju.

Podsjetio je da je Poslanički klub DF-a donirao preko 15 hiljada eura.

"A samo ste meni kroz razne kazne uzeli oko 11 hiljada", rekao je Knežević.

"Natjerali ste me na nešto što mi nije manir. Prva banka donirala je 44 hiljade eura, Kapital invest 20 hiljada za bolnicu u Nikšiću, BB Solar 20 hiljada NKT, Kodio 50 tablet računara podgoričkoj Gimnaziji, predsjednik države kao i svi mi funkcioneri redovno izdvaja od svoje zarade za NKT. Govorili ste neistine i optuživali bez činjenica. Molio bih da se služite činjenicama i fer komunikacijom", kazao je Marković.

Bonus video: