URA kod Markovića nakon konsultacija sa EU

URA je ranije saopštila da nema apsolutno nikakav problem da ni na jednom mjestu ni u bilo koje vrijeme aktuelnoj vlasti u lice saopšti šta misli o njihovoj lošoj i neodgovornoj politici

3606 pregleda 9 komentar(a)
GP URA, Foto: URA
GP URA, Foto: URA

Delegacija Građanskog pokreta URA razgovaraće danas u Vili Gorica sa premijerom Crne Gore Duškom Markovićem.

Tema sastanka biće razgovori oko prevazilaženja političke kriza i definisanje uslova za potencijalno održavanje parlamentarnih izbora.

"URA kod Markovića ide nakon što je prethodnih dana imala intezivnu komunikaciju sa predstavnicima EU i pojačanu diplomatsku aktivnost sa određenim rezidentnim ambasadorima uticajnih država u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Planirano je da se na sastanku iznesu konkretna rješenja koja se između ostalog odnose i na definisanje pravnog modela za odlaganje izbora, održavanje parlamentarnih i svih lokalnih izbora u jednom danu, profesionalizaciju DIK-a i ASK-a kao i predlaganje personalnih rješenja za institucije ključne za sprovođenje izbornog procesa.

URA je ranije saopštila da nema apsolutno nikakav problem da ni na jednom mjestu ni u bilo koje vrijeme aktuelnoj vlasti u lice saopšti šta misli o njihovoj lošoj i neodgovornoj politici.

Crna Gora se trenutno nalazi u pojačnim tenzijama, dubokoj političkoj i institucionalnoj krizi a pandemija koronavirusa prijeti da izazove ekonomnsku krizu a URA je spremna da u interesu građana radi na pronalasku konstruktivnih rješenja.

Delegaciju URE koja ide na sastanak kod premijera Markovića čine predsjednik stranke dr Dritan Abazović, potpredajednici Suada Zoronjić i Filip Adžić, ugledni hirurg i član Predsjedništva URA dr Miodrag-Caro Pavličić i izvršni direktor Zoran Mikić.

Bonus video: