Danilović: Opoziciji treba hitan dogovor, išli u bojkot ili na izbore

"Niko umjesto nas neće završiti posao niti će se desiti bilo kakvo čudo, a da mi ne činimo ništa", poručio je poslanik Ujedinjene Crne Gore

3853 pregleda 108 reakcija 38 komentar(a)
Danilović, Foto: Boris Pejović
Danilović, Foto: Boris Pejović

Opoziciji je potreban jedan konačan i kvalitetan sastanak mimo očiju javnosti i brza odluka - da li se ulazi zajedno u bojkot izbora koji je sve više realnost, ili opozicija ima kvalitet koji može da nadomjesti sve njene dosadašnje promašaje i nesporazume, poručio je poslanik Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović.

U Ujedinjenoj Crnoj Gori, kako je kazao, ocjenjuju da je trenutno političko stanje po opoziciju vrlo teško i možda najteže od 2006. godine.

"Nažalost, uz našu nesebičnu podršku", rekao je Danilović.

Odluke opozicije, kako ističe, moraju biti hitne i radikalne, "jer je tišina gubitnička i nepodnošljiva".

"Niko umjesto nas neće završiti posao niti će se desiti bilo kakvo čudo, a da mi ne činimo ništa. Javne ponude preko medija, zakazivanje i otkazivanje sastanaka reda radi, o ovoj ili onoj taktici samo izazivaju međusobno ponižavanje. Treba nam jedan konačan i kvalitetan sastanak mimo očiju javnosti i brza odluka: ulazimo li zajedno u bojkot izbora koji je sve više realnost ili imamo kvalitet koji može da nadomjesti sve naše dosadašnje promašaje i nesporazume. Taj kvalitet koji bi bio pozdravljen od građana je jedinstveni nastup ili, makar, dogovor da se međusobno ne gonimo i ne svrstavamo u izdajničke i patriotske kolone", rekao je Danilović.

Poručuje da je "svaki dan nečinjenja podrška DPS-u".

"Ako pobijedimo u ovakvim uslovima Đukanovićevu ludačku politiku sve će nam biti oprošteno i Crna Gora će početi novu eru, a ako zbog unutrašnjih svađa i mržnje izgubimo bićemo skupa prezreni od birača bez obzira na to jesmo li stariji ili mlađi političari. Plašim se da nismo svjesni šta je sve ugroženo i šta sve branimo u ovom trenutku. Jasno je da nam treba kao hljeb sloga za odlučivanje - išli u bojkot, u jednu ili više kolona treba nam međusobna komunikacija i hitan dogovor. Dakle, ne jedni protiv drugih kao što smo prečesto radili, nego zajedno, uz dogovor, protiv DPS pandemije koja Crnu Goru vodi u sunovrat. Opozicioni lideri moraju biti spremni na hitne, racionalne i hrabre odluke. Ako treba da otvorimo prostor za nove ljude, ako će se novi dogovoriti brzo i lako, učinimo to već danas jer svaki dan našeg nečinjenja je podrška DPS-u koji nikada u deceniji-dvije nije imao luđu i nazadniju politiku. Bio bi grijeh pred istorijom i budućnošću da se ta politika spasi našom krivicom", zaključio je Danilović.

Bonus video: