Danilović: Crna Gora nema predsjednika, nemamo o čemu da pričamo sa Đukanovićem

"Milo Đukanović je samo partijski šef koji usput navrati do predsjedničke rezidencije", kazao je poslanik Ujedinjene Crne Gore

9058 pregleda 45 reakcija 21 komentar(a)
Danilović, Foto: Boris Pejović
Danilović, Foto: Boris Pejović

Ujedinjena Crna Gora neće se odazvati pozivu predsjednika države Mila Đukanovića na konsultacije povodom određivanja datuma za održavanje parlamentarnih izbora.

"Da nije poziv reda radi, da nije nakon svih užasnih svađa koje se samo produbljuju, da je zaista oko dogovaranja izbora, političara bi morao obradovati sastanak sa predsjednikom države. Nažalost, naša Crna Gora nema predsjednika, a Milo Đukanović je samo partijski šef koji usput navrati do predsjedničke rezidencije. Da nije tako ne bi prije upućenog poziva opozicionim prvacima napravio sjednice organa svoje Partije i obećao im pobjedu. Dakle, nakon što je odradio za sebe najvažnije Đukanović želi da se ratosilja manje važnog i očigledno dosadnog - sastanaka sa predstavnicima opozicije", kazao je poslanik Ujedinjene, Goran Danilović.

On je kazao da sebi ne može "priuštiti luksuz razgovaranja sa Đukanovićem", jer bi time "prenebregao užase koje je posijao u minule dvije godine."

"Kada bi neko jakih živaca i pripremljenog želuca otišao na taj divan čuo bi kako je Đukanović procijenio da je idealno vrijeme za izbore sami kraj avgusta ili početak septembra, da se tako radi svugdje, da je to dobro za turističku sezonu, idealno za izbornu kampanju i ko zna šta još? Naravno da sebi ne mogu priuštiti luksuz razgovaranja sa Đukanovićem jer bih time prenebregao užase koje je posijao u minule dvije godine. Političke prilike su dovedene do usijanja, a prvi put poslje turskog vremena Hrišćani u Crnoj Gori izloženi su progonu kakav se nije cijeli vijek vidio u Evropi", rekao je Danilović.

On je poručio da odluke opozicije ne smiju zavisiti od Đukanovićevih.

"Uslovi za izbore su najgori, nismo više ni u očima stranaca demokratija nego hibridni režim ali naše odluke ne smiju zavisiti od Đukanovićevih. Bilo bi odgovorno i očekivano da se sastanemo međusobno kada se sa Đukanovićem ne može razgovarati. Bilo bi, ali sve je manje nade da će se to dogoditi", zaključio je Danilović.

Bonus video: