Narod pobjeđuje: Ne nazire se kraj agoniji izgradnje kružnog toka u Gradiošnici

Iz te liste koja učestvuje na prestojećim lokalnim izborima u Tivtu, saopštli su da Tivćanima umjesto turističke sezone „kakva bude – neka bude kako se jezgrovito izrazio dr ekonomskih nauka Siniša Kusovac“, umjesto mjera za pomoć socijalno ugroženim građanima Tivta, umjesto trećeg paketa mjera Vlade CG, „ostaje samo da se nadaju da će se makar agonija izgradnje kružnog toka u Gradiošnici privesti kraju, da građani makar više ne uništavaju svoje automobile, i da nam se ne desi još neka tragedija"

2670 pregleda 41 reakcija 9 komentar(a)
Narod pobjeđuje, Foto: Logo
Narod pobjeđuje, Foto: Logo

Katastrofalna (ne)realizacija projekta izgradnje kružnog toka u Gradiošnici kojeg su naročito planirali za predizborno vrijeme, pokazuje svo neznanje i neposoobnost rukovodeće DPS-SD-HGI garniture u Opštini Tivat- ocijenila je građanska lista „Narod pobjeđuje“.

Iz te liste koja učestvuje na prestojećim lokalnim izborima u Tivtu, saopštli su da Tivćanima umjesto turističke sezone „kakva bude – neka bude kako se jezgrovito izrazio dr ekonomskih nauka Siniša Kusovac“, umjesto mjera za pomoć socijalno ugroženim građanima Tivta, umjesto trećeg paketa mjera Vlade CG, „ostaje samo da se nadaju da će se makar agonija izgradnje kružnog toka u Gradiošnici privesti kraju, da građani makar više ne uništavaju svoje automobile, i da nam se ne desi još neka tragedija.“

Naglašavaju da se nadležni istražni i tužilački organi još nisu izjasnili o svim okolnostima tragične pogibije dvojice mladića na gradilištu kružnog toka, a koja se dogodila još 30.maja. Iz ove opozicione liste ističu da je osnovni ugovor između Opštine Tivat kao investitora i nikšičkog preduzeća „Mehanizacija i programat“ kao izvođača radova na raksrnici u Gradiošnici, vrijedan 534 hiljade eura, potpisan 5.decembra prošle godine i da je trebalo da bude okončan najkasnije do kraja februara 2020. jer je ugovoreni rok završetka radova 65 dana.

Ugovor o izvođenju nepredviđenih radova, vrijedan oko 196 hiljada eura, potpisan je sa istom firmom 20.februara i trebalo je da bude okončan do 15. marta, jer je ugovoreni rok završetka radova 15 dana. „Nakon više od tri mjeseca od dana kada su radovi trebali biti završeni - i dalje se radi. Iako je zbog mjera protiv pandemije korona virusa obim saobraćaja bio drastično smanjen, što je itekako olakšavalo izvođenje radova – to nije pomoglo da se radovi ubrzaju.

Možete li zamisliti kakav saobraćajni haos bi bio u gradu da imamo normalnu turističku sezonu? Ponuda za nepredviđene radove iznosi čak oko 37 % cijene radova iz osnovnog ugovora. Zar je moguće da se za ovako ogroman procenat podbaci u pripremi jedne polumilionske investicije? Pogotovo kad znate da je cjevovod koji se gradi, potreban kao priključak za regionalni vodovod. Zaista nepredviđen rad ?“- naveli su iz liste „Narod pobjeđuje“.

Naglašavaju da je dugotrajno izvođenje radova uslovilo ozbiljne probleme u kretanju vozila i pješaka putem od kružnog toka do trafostanice u Gradiošnici, zbog nekompletnog trotoara i nepokrivenog atmosferskog kanala, nepostojanja zaštitne ograde za pješake i loše postavljenih kontejnera i betonskih boksova koji narušavaju preglednost na raskrsnici ulice Lorovina i ulice prema trafostanici.

„Alternativni put se ne tamponira već duže vremena zbog čega imate osjećaj da ste savremenici događaja iz kultnog filma „Ko to tamo peva“ i da ćete prije vremena posjetiti auto-mehaničara. „Brilijantnim“ vođenjem investicija, predsjednik Opštine Siniša Kusovac (DPS) se i dalje u pripremi oslanja na jednog inženjera, i to mašinskog. Važnije je u administraciji imati pregršt pravnika i novokomponovanih menadžera, nego ojačati Direkciju za investicije i razvoj.

Inženjeri mu nisu potrebni. Umjesto toga, Direkciju je ukinuo, i formirao mega sekretarijat da bi disiplinovao kadrove koji ne igraju po njegovim notama. Posljedice ovakvog pristupa su površni projekti, bez domaćinskog i odgovornog pristupa u pripremi projektnih zadataka, kontroli izrade projekta, razmatranju svih mogućih nepredviđenih okolnosti i u skladu sa tim predviđanju neophodnih radova.“- poručuju iz „Naroda pobjeđuje“.

Iz te liste upitali su ko će bolje pratiti realizaciju projekata i štititi interese opštine kao investitora – „inženjeri sa iskustvom, ili neznaveni partijski poltroni s kupljenim diplomoma provincijskih „fakulteta“. Najavili su da će, kada nakon skorih izbora preuzmu upravljanje Opštinom Tivat, lista „Narod pobjeđuje“ „temeljno i ozbiljno pristupati planiranju kapitalnih investicija, a pogotovu njihovoj realizaciji.“

Obećavaju da će opštinska Direkcija za investicije ubuduće biti samostalni organ i u njoj će biti zaposleni „svi neophodni inženjerski kadrovi koji će nositi razvoj naše opštine“.

Bonus video: