Vučinić: Pendrek demokratija u punom zamahu

"Ne osporavam nikome pravo na glasanje u Crnoj Gori, ali ako
već glasaju zašto ne dođu sa nama ovdje da djele istu sudbinu. Pozitivana praksa režima, krađe izbora i zloupotrebe državnih resursa, ne samo da nije zaustavljena nego je i usavršena”, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Radničke partije

1812 pregleda 22 reakcija 3 komentar(a)
Vučinić, Foto: Svetlana Mandić
Vučinić, Foto: Svetlana Mandić

Od događaja 12.maja ove godine, pa do jučerašnjih dešavanja u Budvi režim je jasno stavio do znanja građanima Crne Gore kakva nas sudbina čeka ako dozvolimo još jednu izbornu prevaru, poručili su iz Radničke partije (RP).

“Najava izbora za kraj ljeta govori o kukavičluku režima i namjeri da dobije izbore u vanrednom stanju koje ovih dana inicira. Osim toga vrh režima se sjetio stare rezerve glasova iz tzv. crnogorske dijaspore koja će doći na odmor i nama ovdje krojiti sudbinu, nakon čega će se vratiti u zemlje zapadne Evrope gdje vlada socijalna pravda, zakon i demokratija. Ne osporavam nikome pravo na glasanje u Crnoj Gori, ali ako već glasaju zašto ne dođu sa nama ovdje da djele istu sudbinu. Pozitivana praksa režima, krađe izbora i zloupotrebe državnih resursa, ne samo da nije zaustavljena nego je i usavršena”, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik RP, Maksim Vučinić.

Prema njegovim riječima, represija partijske policije doživljava vrhunce pod sloganom, "pendrek demokratija u punom zamahu" i ne preza od prekomjerne upotrebe sile.

“Nerijetko se na protestima i u akciji batinanja naroda mogu vidjeti specijalne snage policije, reklo bi se sve rade osim onoga što bi trebalo. Od sve muke koja nas je snašla brzo smo zaboravili rat narko-klanova i bombe po ulicama crnogorskih gradova. Stara dpsovska krilatica ‘neće on dati vlast bez krvi’ ovih dana dobija na značaju”, poručio je Vučinić.

Kako je naglasio, kada god je režim u krizi, on poseže za mjerema koje izazivaju nestabilnost.

“Međutim. car je go i nema više na koju kartu da zaigra, i svaki pokušaj represije završava porazom. Bilo da se moramo mirno suprostaviti i riješiti problem na izborima, ili pak na silu odgovoriti radikalnije, nema nam spasa ako ne damo odlučni, prije svega zajednički odgovor. Govora o fer izborima nema. Da li se odlučiti na aktivni bojkot ili rizični izlazak na izbore pitanja su na koja opozicija mora ekspresno i sa najvećim razumjevanjem odgovoriti”, zaključio je Vučinić.

Bonus video: