Prekršili dogovor: Bulatović i Kuč u zgradi Opštine Budva

Takođe, prekršen je i dogovor da privatno obezbjeđenje, koje je bilo angažovano, izađe iz zgrade Opštine. Pripadnici privatne agencije jutros su u holu zgrade.

69363 pregleda 567 reakcija 86 komentar(a)
Prekršili dogovor: Bulatović i Kuč, Foto: Luka Zeković, Printscreen
Prekršili dogovor: Bulatović i Kuč, Foto: Luka Zeković, Printscreen
Ažurirano: 22.06.2020. 10:17h

Vladimir Bulatović i Snežana Kuč koje je odbornička većina imenovala za vršioce dužnosti predsjednika Opštine i Skupštine opštine jutros su došli u zgradu lokalne samouprave.

Ovim je prekršen ključni dogovor za odvijanje dijaloga predstavnika parlamentarnih partija na rješavanju političke krize i smirivanju tenzija u gradu.

Preduslov dijaloga da niko od čelnika dvije vlasti - Marko Carević i Krsto Radović sa jedne i Bulatović i Kuč sa druge, ne dolaze u Opštinu dok traje dijalog.

Takođe, prekršen je i dogovor da privatno obezbjeđenje, koje je bilo angažovano, izađe iz zgrade Opštine.

Pripadnici dvije privatne agencije jutros su u holu zgrade.

Nastavak dijaloga , koji je započet u petak i trajao vijeloga dana, zakazan je danas u 10 časova u zgradi Akademije znanja.

U petak je Službeni list Crne Gore objavio odluke sa paralelne sjednice održane 11.juna u TN “ Slovenska plaža”, na kojoj su 17 odbornika smijenili gradonačelnika i šefa parlamenta Marka Carevića i Krsta Radovića, te imenovali za vršioce dužnosti Bulatovića i Kuč. Protiv direktora Službenog lista Radović i sekretarka za lokalnu samouoravu Milijana Vukotić Jelušić podnijeli su krivičnu prijavo zbog zloupotrebe službenog položaja, jer je objavio nepečatirane odluke.

Bonus video: