DPS: Nadležni organi reagovali efikasno i pravovremeno

Najviši organi Demokratske partije socijalista pohvalili rad nadležnih državnih organa

6082 pregleda 21 reakcija 20 komentar(a)
Sa današnje sjednice, Foto: DPS
Sa današnje sjednice, Foto: DPS

Ovih dana smo ponovo prisustvovali destrukciji od strane Demokratskog fronta i Demokrata i ozbiljnim nasrtajima na pripadnike Uprave policije, ali su institucije sistema uspjele da se odupru napadima i sačuvaju javni red i mir na korist svih građana Crne Gore, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

"Najviši organi Demokratske partije socijalista istakli su pohvale na račun rada nadležnih državnih organa, i izrazili uvjerenje da će u svim eventualnim budućim pokušajima ugrožavanja ustavnog poretka, oni postupati na isti način - efikasno i pravovremeno", saopšteno je iz te partije.

DPS je, kako navode, danas održao sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora te partije, kojim je predsjedavao predsjednik DPS-a Milo Đukanović, a razmatrana su aktuelna politička pitanja i plan aktivnosti u susret predstojećim parlamentarnim izborima.

"Na sjednici Glavnog odbora usvojena je Odluka o formiranju komisija Glavnog odbora kao i Odluka o principima, kriterijumima, načinu postupka za predlaganje i izbor kandidata Demokratske partije socijalista Crne Gore za poslanike u Skupštini Crne Gore i odbornike u Skupštinama opština Kotor, Budva, Andrijevica i Gusinje. Na sjednicama je konstatovano zadovoljstvo trenutnim stanjem u partijskoj infrastrukturi i naglašeno očekivanje da će i na narednim izborima, koji su od presudne važnosti za dalji put razvoja države Crne Gore, Demokratska partija socijalista ostvariti ubjedljivu pobjedu", saopšteno je iz DPS-a.

Takođe, zaključeno je da je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti u prethodnom periodu postiglo izuzetne rezultate u oblasti borbe protiv širenja novog koronavirusa. "Ta činjenica omogućila je popuštanje mjera i stvaranje prilika za ubrzani ekonomski oporavak od posledica pandemije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: