Vučinić: Crnoj Gori se desio narod i to mora imati svoj epilog i u politici

Režim se, kako je rekao predsjednik Radničke partije, ne trudi da sakrije "svoju spregu sa sudskom vlasti"

4448 pregleda 137 reakcija 12 komentar(a)
Vučinić, Foto: Radnička partija
Vučinić, Foto: Radnička partija

Crnoj Gori desio se narod i taj događaj mora imati svoj epilog i u politici, poručio je predsjednik Radničke partije, Maksim Vučinić.

"Već viđene scene na ulicma crnogorskih gradova ne iznenađuju. Makar ne one koji su svjesni da je ovo poslednja linija odbrane slobode i demokratije izašli na ulice. Represija i upotreba sile dostižu vrhunce, batinanja i nogetanja građana su slike koje će obići Evropu i svijet. Da li će ta Evropa i dalje žmureti na ono što se dešava građanima Crne Gore", pitao je Vučinić.

Režim se, kako je rekao, ne trudi da sakrije "svoju spregu sa sudskom vlasti".

"Zarobljeno sudstvo dobija partijske zadatke koje sprovodi u ime prava i pravde. Progoni sveštenstvo i crkvene velikodostojnike, dok vojni i državni brodovi prevoze kokain i za to niko čak ni moralno ne odgovra. Institucije ove zemlje su zarobljene i ne mogu garantovati nikakvu sigurnost građanima".

Dio krivice, kako ocjenjuje Vučinić, za ovakvo predizborno stanje, snose i opozcioni subjekti.

"Slika sa skorašnjeg sastanka na koji je trebalo da prisustvuju svi predstavnici opozicionih partija poslala je mnogo lošu poruku građanima Crne Gore i ohrabrila režim nastavi sa još većim represalijama prema narodu. Crnoj Gori desio se narod i taj događaj mora imati svoj epilog i u politici", zaključio je predsjednik Radničke partije.

Bonus video: