Čavor: Predstavnici DF i Demokrata prednjače u napadima na pripadnike Uprave policije

"Koristim priliku da pozovem sve partije, građane i ostale aktere, koje ovih dana dobro prepoznajemo u agresivnoj ulozi, na razum i smirivanje tenzija, dijalog i poštovanje institucija sistema"

2236 pregleda 14 komentar(a)
Čavor, Foto: Savo Prelević
Čavor, Foto: Savo Prelević

Na današnjoj sjednici Odbora za bezbjednost dogovoreno je da se u ponedeljak 29.6. održi nova sjednica povodom aktuelnih dešavanja u Budvi i drugim opštinama, a sjednici će prisustvovati ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Veselin Veljović, saopštio je večeras Branko Čavor, predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

"Takođe, koristim priliku da pozovem sve partije, građane i ostale aktere, koje ovih dana dobro prepoznajemo u agresivnoj ulozi, na razum i smirivanje tenzija, dijalog i poštovanje institucija sistema. Posebno su za svaku osudu napadi, uvrede, kamenovanje i etiketiranje pripadnika Uprave policije i njihovih porodica, koji posao obavljaju časno, savjesno, profesionalno i reaguju srazmjerno napadima kojima su izloženi od strane učesnika protesta. U ovakvim napadima prednjače predstavnici Demokratskog fronta i Demokrata koji isturaju ispred sebe građane, najbliže članove svojih porodica manipulišu njima izlažući ih opasnosti a sve zbog ličnih političkih i finansijskih interesa", istakao je Čavor.

On je dodao da sve ovo što se događa ovih dana, ne predstavlja ništa novo, već je, kako navodi Čavor, nastavak u produženom trajanju događaja koji su počeli još 2015. godine ispred Skupštine, a kulminirali pokušajem državnog udara uoči parlamentarnih izbora naredne godine, u koji su bili uključeni i tadašnji i današnji partneri - nacionalističke strukture iz Srbije i drugih država.

"Država je tada kao i ovih dana pokazala snagu i odlučnost da štiti državne interese, suverenitet i građansko društvo, mir i bezbjednost svih građana i njihove imovine. Tako će biti i u svim eventualnim budućim nasrtajima na ono što su interesi naše države. Zato što je današnja Crna Gora zrelo demokratsko društvo izgrađenih institucija, članica NATO-a i prva sljedeća država članica EU. Ipak, najbolji i najprecizniji odgovor će dobiti od najmeritornijih - od građana na izborima 30. avgusta kada će ovakva politika destrukcije biti još jednom, ovog puta zauvijek, poražena", poručio je Čavor.

Bonus video: