SNP Žabljak: Klica i aktivisti vladajuće koalicije kupuju glasove i zapošljavaju bez konkursa i oglasa

"Novozaposlenim i partijski podobnim radna sedmica traje manje radnih dana, a mi opravdano sumnjamo i manje časova nego stalno i odavno zaposlenim u ovoj firmi", ističe se u saopštenju SNP Žabljak.

6387 pregleda 6 komentar(a)
SNP (Ilustracija), Foto: Miloš Rudović
SNP (Ilustracija), Foto: Miloš Rudović

Opštinski odbor (OO) Socijalističke narodne partije (SNP) Žabljak optužio je direktora Javnog preduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore (JPNPCG) Elvira Klicu i aktiviste vladajuće koalicije u Rožajama da su počeli sa kupovinom glasova, kao i da uveliko zapošljavaju bez neophodnih konkursa i oglasa.

"Nažalost, u Rožajama se pojavilo dosta slučajeva koronavirusa i nadamo se da će se situacija što prije stabilizovati. Međutim, iz ovog grada je krenuo i drugi opasan virus oličen u čovjeku koji je sinonim za klasično partijsko zapošljavanje koje ruši temelje naše države. Naime, Elvir Klica i aktivisti vladajuće koalicije počeli su sa kupovinom glasova, pa uveliko zapošljavaju u Nacionalnim parkovima bez neophodnih konkursa i oglasa. Novozaposlenim i partijski podobnim radna sedmica traje manje radnih dana, a mi opravdano sumnjamo i manje časova nego stalno i odavno zaposlenim u ovoj firmi", ističe se u saopštenju SNP Žabljak.

Oni su dodali da o zaradama ne treba posebno ni govoriti.

"One su obično značajno veće, a sa gotovo stalnim, nezasluženim stimulansima i gotovo izjednačene sa onima koje primaju zaposleni koji se nalaze na višim i odgovornijim pozicijama koje podrazumijevaju i mnogo više radnih obaveza. Naime, novozaposlenima su gotovo jedina zaduženja naplata ulaznica turistima iako je zbog novonastale situacije izazvane pandemijom koronavirusa turistička sezona, a samim tim i posjeta nacionalnim parkovima, dovedena u pitanje", kazali su iz SNP Žabljak.

Poručili su da prema njihovim pouzdanim saznanjima, ima zaposlenih kojima se rješenja daju i retroaktivno po nekoliko sedmica, pa i mjeseci.

"Pritom, potrebno je naglasiti da su ova rješenja potpisivana u partijskim kancelarijama, automobilima, kioscima, restoranima, ali svakako u firmi i u upravi Nacionalnih parkova nijesu, bar od strane zaposlenih, od kojih su neki tvrdili i da ništu nijesu potpisali. Valjda je Durmitor naš kao i vaš, i ostali parkovi naši kao i vaši, pa pitamo gospodu iz vlasti da li i mi možemo u njima da radimo ili je to jedino rezervisano za one iz SD i DPS bilježnice sigurnog glasa", rekli su iz SNP Žabljak.

Oni pitaju Klicu, direktora Nacionalnog parka Durmitor i ostale odgovorne toj firmi da kažu da li je istina ono o čemu priča cijeli Žabljak.

"Dok nam vi objasnite, pozivamo nadležne institucije, inspekciju, Tužilaštvo, Vladu i ostale da blagovremeno reaguju povodom ovog pitanja, i to isto onako blagovremeno kao što to čine prema sveštenicima i opozicionim aktivistima i funkcionerima i kada ništa nijesu krivi i kada je jasno da se radi samo o prekoračenju ovlašćenja onih kojima je, nažalost, dopalo da vrše vlast u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju SNP Žabljak.

Bonus video: