Demokrate i Abazović će primiti 90 odsto manju junsku platu

"Zarada je smanjena zbog neopravdanog odsustva sa Prve sjednice Prvog redovnog zasijedanja Skupštine Crne Gore, 4. marta", kaže se u obrazloženju

6076 pregleda 7 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Skupština Crne Gore, Foto: Savo Prelević

Poslanici Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA kažnjeni su smanjenjem mjesečne zarade 40 odsto zbog neprisustvovanja sjednici Skupštine 4. marta.

To je danas odlučio Administrativni odbor crnogorskog parlamenta.

Mjesečna zarada je smanjena poslanicima Dritanu Abazoviću, Aleksi Bečiću, Zdenki Popović, Borisu Bogdanoviću, Momu Koprivici, Danilu Šaranoviću, Vladimiru Čađenoviću, Dženanu Koliću i Valentini Minić.

"Zarada je smanjena zbog neopravdanog odsustva sa Prve sjednice Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja Skupštine Crne Gore, 4. marta", kaže se u obrazloženju.

Administrativni odbor je donio ove odluke na osnovu obavještenja Generalnog sekretara Skupštine od 11. marta, ovlašćenja iz Poslovnika i Odluke o određivanju kriterijuma za utvrđivanje opravdanog odsustva poslanika sa sjednice Skupštine.

Svim poslanicima su u junu plate manje 50 odsto zbog pandemije koronavirusa, tako da će poslanicima Demokrata i GP URA zarada ukupno biti smanjena za 90 odsto.

Bonus video: