Radnička partija: Sumnjičenje Krapovića sramno, CG zemlja bez zakona

Članovi kriminalne organizacije su i pripadnici Uprave policije "koji su bez naloga, prekoračujući svoje službene dužnosti, upotrijebivši prekomjernu silu, priveli Krsta Radovića i Marka Carevića, a u prostorije opštine uveli Snežanu Kuč i Vladimira Bulatovića"

6290 pregleda 39 reakcija 9 komentar(a)
Radnička partija, Foto: Radnička partija
Radnička partija, Foto: Radnička partija

Radnička partija ocijenila je da je sumnjičenje Dragana Krapovića kao šefa kriminalne organizacije sramno.

"Sramno je sumnjičenje Dragana Krapovića da je šef kriminalne organizacije i da je podstrekavao službenike na izvršenje krivičnih djela (blokiranje saobraćajnice na Jadranskom putu u Budvi). On se, u stvari, sumnjiči za izvršenje dobrog djela, djela očuvanja onog što je ostalo od Ustava Crne Gore, kao udovca demokratije", kaže se u saopštenju.

Oni su dodali da " je pomračenje uma nadležnih institucija i samog vrha Crne Gore u strahu od razotkrivanja mnogih njihovh afera, kriminalnih aktivnosti i drugih bludnih radnji, dovelo do očajnih postupaka, procesuiranja boraca za pravdu i onih koji ukazuju na nepravilnosti, nedosljednosti i nezakonitosti u pravnom i političkom sistemu".

Kazali su i da je Crna Gora zemlja bez zakona i "destinacija gdje se mladi ljudi ne usmjeravaju ka vrijednostima dobrote, već ih državne institucije požuruju u fizičku i psihičku propast njihovih tijela i umova, omogućavajući im bavljenje raznim kriminalnim aktivnostima- krivičnim djelima protiv života i tijela, protiv imovine, zdravlja ljudi, a ponajviše neovlašćenom proizvodnjom, držanjem i stavljanjem u promet opojnih droga, omogućavanjem uživanja opojnih droga, sve to kao pripadnicima kriminalnih organizacija".

"Prema tome, ako su kriminalne organizacije, organizacije sastavljene od najmanje tri lica čiji je cilj vršenje krivičnih djela za koja se po zakonu može izreći kazna zatvora od četiri godine ili teža kazna, radi sticanja nezakonite dobiti ili moći, zamislite onda koliko ih je samo u Crnoj Gori" kaže se u saopštenju.

Oni tvrde da su pripadnici kriminalne organizacije su odbornici Demokratske partije socijalista, Crnogorske, i drugi odbornici koji su nezakonito smijenili legalno izabrane organe vlasti u Budvi služeći se korupcijom, falsifikovanjem isprava, zloupotrebom službenog položaja.

"To su i pripadnici privatnog obezbjeđenja koji su, bez dozvole za lica koja vrše poslove zaštite i bez zaštitnog znaka pravnog lica koje obavlja djelatnost zaštite, a samim tim i bez identifikacionih oznaka, obezbjeđivali zgradu Opštine Budva. To je i Božidar Kokotović koji je primijenio fizičku snagu i tako doveo do ozljeda Đorđa Đuraševića, nedužnog građanina Budve. Došlo je do upotrebe fizičke zaštite, koja po Zakonu o zaštiti lica i imovine, u ovom slučaju nije bila dozvoljena, obzirom da se sve odigralo van granica štićenog prostora i da Đorđe Đurašević nije njemu niti ikome drugome ugrožavao život, fizički i psihički integritet ili uopšte bezbjednost, niti se radilo o zaštiti stvari u transportu (kao što su novac ili neke druge dragocjenosti)- u kojim slučajevima je fizička zaštita van granica štićenog prostora dozvoljena", kaže se u saopštenju.

Oni su dodali da je tu i situacija gdje je upotrijebljen biber sprej u velikoj količini, na odbornika DF-a Đorđa Vujovića od strane nepoznatih lica, pripadnika privatnog obezbjeđenja.

"Prema Zakonu o zaštiti lica i imovine, ovaj postupak nije zakonit, jer ručni sprej sa nadražujućim dejstvom može biti upotrijebljen samo u cilju odbijanja napada ili savladavanja otpora čega u ovom slučaju nije bilo, a čemu i prilog govori video snimak koji kruži na društvenim mrežama", kazali su u saopštenju.

Oni su dodali da su Članovi kriminalne organizacije i pripadnici Uprave policije "koji su bez naloga, prekoračujući svoje službene dužnosti, upotrijebivši prekomjernu silu, priveli Krsta Radovića i Marka Carevića, a u prostorije opštine uveli Snežanu Kuč i Vladimira Bulatovića".

"Ovom uzlaznom putanjom, gdje jedno povlači drugo, gdje jedno ne radi ništa bez znanja i dozvole ovog drugog, se dolazi do zaključka da je vrh crnogorske piramide kriminalna organizacija, a mi smo društvo ostavljeno, napušteno i žedno usred pustinje. Do oaze ćemo stići pružanjem podrške Draganu Krapoviću i ostalima u sličnoj situaciji", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: