SNP: Umjesto da se bavi onim što mu je u opisu posla, Nuhodžić brani sramne napade Veljovića

Iz SNP su su naveli da zbog konaka i prebijanja građana po Budvi, Veljović nije imao vremena da se sa ministrom unutrašnjih poslova konsultuje oko biračkog spiska i da mu ukaže na potrebu ispunjavanja njegovih zakonom propisanih obaveza.

16263 pregleda 16 komentar(a)
Veljović i Nuhodžić, Foto: Boris Pejović
Veljović i Nuhodžić, Foto: Boris Pejović

Umjesto da se bavi onim što mu je u opisu posla i da obezbijedi pošten i zakonit izborni proces, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić sve snage ulaže u odbranu sramnih napada direktora Uprave policije Veselina Veljovića na slobodne građane, opozicionare i odbornike u Budvi, kao i na hapšenje desetina sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), saopšteno je danas iz Socijalističke narodne partije (SNP).

"Vrijeme je da Veljović i Nuhodžić objasne otkud 541.000 birača u zemlji koja broji 622.000 stanovnika i šta ćemo sa desetinama hiljada fantom birača koji decenijama donose "pobjede" Demokratskoj partiji socijalista (DPS)", ističe se u saopštenju SNP.

Iz te partije su dodali da su vidjeli koliko je Veljović bio ekspeditivan da obezbijedi podršku policije u "sramnom postupku rušenja konaka pri manastiru Svetog Vasilija Ostroškog na Briskoj gori, kod Ulcinja".

"Taj posao je bio toliko hitan da je bilo neophodno angažovati pripadnike Protivterorističke i Posebne jedinice policije kako bi se srušio manastirski konak u gradu koji vrvi od nelegalnih objekata svake vrste", poručili su iz SNP.

Iz te partije su naveli i da zbog konaka i prebijanja građana po Budvi, Veljović nije imao vremena da se sa ministrom unutrašnjih poslova konsultuje oko biračkog spiska i da mu ukaže na potrebu ispunjavanja njegovih zakonom propisanih obaveza.

"Tako, Zakon o biračkom spisku u članovima 16 i 17 jasno propisuje da je MUP dužno tri dana od dana raspisivanja izbora javno oglasiti na svom veb sajtu i preko sredstava javnog informisanja da izlaže birački spisak, odnosni dio biračkog spiska za jedinicu lokalne samouprave za koju su raspisani izbori na uvid biračima, i obavještava ih o vremenu i načinu uvida, kao i o mogućnosti da zatraže promjenu podataka upisanih u birački spisak. Takođe, Ministarstvo je dužno da u roku od 48 sati od dana raspisivanja izbora javno objavi u svim dnevnim listovima i na svojoj veb stranici numerički tabelarni prikaz o promjenama nastalim u biračkom spisku. Ništa od toga nije urađeno", rekli su iz SNP.

Oni zahtijevaju od čelnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije da se pozabave biračkim spiskovima.

"Da stave na uvid javnosti ono što su po zakonu dužni i da prestanu da opstruiraju izražavanje slobodne volje građana na izborima, a sve sa ciljem golog opstanka na vlasti", zaključuje se u saopštenju SNP.

Bonus video: