Vuksanović Stanković: Purišić treba da podnese ostavku

"Jasno je da je 130.000 penzionera najviše osjetilo ekonomsko-socijalni udar u posljednje tri godine zbog čega je njihova penzija danas realno manja za četiri odsto nego što je bila 2016. godine"

8937 pregleda 14 komentar(a)
Vuksanović Stanković, Foto: Luka Zeković
Vuksanović Stanković, Foto: Luka Zeković

Obmanjivanje građana povodom Zakona o PIO u režiji vlasti, dobilo je nove elemente izbjegavanjem da se održi saslušanje resornog ministra Purišića, iako je tome nadležni skupštinski odbor već donio odluku, saopštila je predsjednica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković.

Ona je podsjetila da je SDP još 2. decembra 2019. godine, pa nakon toga ponovo 19.februara ove godine, tražio saslušanje Purišića i odgovore zbog čega se bježi od novog Zakona o PIO koji čekaju mnogi naši građani ali da je to tada vlast odbila.

"Nijesu podržali naš zahtjev ali su samo nekoliko dana nakon toga donijeli suprotnu odluku i odlučili da saslušaju ministra Purišića, ali ni do dan danas nijesu smogli hrabrosti niti imali elementanre principijelnosti da to saslušanje održe.Vlast nastavlja sa ovim svojevrsnim igrama bez granica kada su u pitanju penzioneri i oni koji čekaju novi Zakon da bi otišli u penziju po povoljnijim uslovima", kazala je Vuksanović Stanković.

Ona zato smatra da ministar Purišić treba da podnese ostavku "jer već skoro dvije godine i pored dogovora sa sindikatima krije zakon i govori neistine oko termina njegovog usvajanja, dok njegovi poslanici i poslanici vlasti u Skupštini uporno odbijaju da se o tom zakonu raspravlja na predlog SDP-a".

"Jasno je da je 130.000 penzionera najviše osjetilo ekonomsko-socijalni udar u posljednje tri godine zbog čega je njihova penzija danas realno manja za četiri odsto nego što je bila 2016. godine. Taj udar je dodatno izražen i zbog korona krize, a vlast je podsjećamo odbila i zahtjeve SDP vezano za jednokratnu pomoć penzionerima sa penzijom ispod državnog prosjeka. SDP je dobio veliku podršku hiljada građana potpisivanjem peticije za novi Zakon o PIO u akciji "Pravo na bezbrižnu starost". Ta nas podrška obavezuje i nećemo dozvoliti da se vlast igra sa egzistencijom velikog broja naših građana. SDP će nastaviti da demaskira ovu obmanjivačku operaciju vlasti insistiranjem da se pitanje penzionerskog standarda konačno počne rješavati i da ova tema konačno izađe iz ladica ministra Purišića i potpredsjednika Simovića", kazala je Vuksanović Stanković.

Bonus video: