Medenica: Izbor Jeknića za direktora nepostojećeg radija je nezabilježeno pravno nasilje

On tvrdi da je potredsjednik opštine i funkcioner SD-a Danilo Medenica, "u ime koalicionih partnera, na sjednici SO zagovarao ovakav Savjet i uvjeravao u transparentan i nepristrasan rad članova Savjeta, a koliko je nepristrasan i transparentan najbolje pokazuje izbor osvjedočenog sijača mržnje Dragoslava Jeknića Šafta za direktora nepostojećeg radija. Dosljedno nema što"

6183 pregleda 75 reakcija 8 komentar(a)
Bojan Medenica, Foto: Demokrate
Bojan Medenica, Foto: Demokrate

Partijski Savjet RTV Kolašin je već na početku svog rada napravio kardinalne greške, tvrdi odbornik Demokrata u SO Kolašin Bojan Medenica.

"Dragoslav Jeknić u narodu poznat kao Šaft je prije mjesec dana izabran za v.d direktora iako su Demokrate više puta upozoravale javnost da se tako nešto, nažalost može desiti, s obzirom da se radi o ostrašćenom sijaču mržnje i dokazanom partijskom vojniku DPS-a. Međutim ono što je skandaloznije od njegovog izbora jeste način na koji je izabran na to mjesto. Partijska radio skalamerija je ne samom startu počela da svira notama bezakonja i neznanja", kaže Medenica.

On tvrdi da je sjednica Savjeta RTV Kolašin "održana pod partijskom direktivom i pod velom tajni DPS-a i njegovih koalicionih partnera protekla je izborom i imenovanjem v.d direktora Dragoslava Jeknića Šafta, a da prethodno D.o.o RTV Kolašin ne postoji u pravnom prometu niti ga ima u registru privrednih društava".

"Tako imamo paradoksalnu situaciju, da je izabran direktor nepostojeceg radija, što do sad nije zabilježeno u praksi", kaže se u saopštenju.

Medenica dodaje da ove trvrdnje najbolje potrkrijepljuju činjenice da Savjet krije podatke od odborničkog kluba Demokrata o usvojenim odlukama na prvoj sjednici Savjeta.

"Koliko su stvari izmakle kontroli i koliko su se zapetljali oni koji su predlagali ovakav Savjet najbolje govori činjenica da se više od mjesec dana ćuti na zahtjev našeg odborničkog kluba da se dostave potrebni podaci, a sve pravdajući navodnim nedostatkom adresa članova Savjeta. Naravno, radi se o izgovorima kako bi se sakrila cjelokupna istina", tvrdi Medenica.

On tvrdi da je potredsjednik opštine i funkcioner SD-a Danilo Medenica, "u ime koalicionih partnera, na sjednici SO zagovarao ovakav Savjet i uvjeravao u transparentan i nepristrasan rad članova Savjeta, a koliko je nepristrasan i transparentan najbolje pokazuje izbor osvjedočenog sijača mržnje Dragoslava Jeknića Šafta za direktora nepostojećeg radija. Dosljedno nema što".

Odbornik Demokrata se pita da li Medenica i dalje vjeruje ovakvom Savjetu i njihovom radu, kada se već na prvoj sjednici rade ovakve protivpravne stvari.

"Upozoravamo javnost kao što smo i uradili na sjednici odbora za Statut i propise da je partijski radio Savjet izveo pravne vratolomije kada su prvo birali direktora nečeg što formalno pravno ne postoji, niti ga ima u centralnom registru privrednih društava", kaže se u saopštenju.

Odbornik Demokrata je saopštio da je opravdana sumnja da će nakon ukazivanja na propuste od strane te partije, "partijski Savjet protivpravno i silom na sramotu naknadno pokušati registraciju RTV kako bi takozvani direktor DJ Šaft dobio radio".

Bonus video: