Nimanbegu se sastao sa Preskerom, zaključili da EU mora biti agilnija u pogledu Zapadnog Balkana

„Tema razgovora bili su i predstojeći parlamentarni izbori za koje je Nimanbegu rekao da će se održati u dobroj atmosferi i da će rezultirati nastavljanjem evro-atlantske politike u Crnoj Gori. Što se tiče učešća, izrazio je stav da će sva opozicija učestvovati“, navodi se u saopštenju

2918 pregleda 0 komentar(a)
Nimanbegu i Presker na sastanku, Foto: Skupština Crne Gore
Nimanbegu i Presker na sastanku, Foto: Skupština Crne Gore

Evropska unija (EU) mora biti agilnija u pogledu zemalja Zapadnog Balkana i njihovog jasno izraženog stava o evropskim integracijama, ocijenjeno je na sastanku potpredsjednika Skupštine Gencija Nimanbegua i ambasadora Slovenije u Crnoj Gori Gregora Preskera.

Nimanbegu je, kako je saopšteno iz Kabineta potpredsjednika, zahvalio na stalnoj podršci koju Slovenija daje Crnoj Gori na putu ka evro-atlantskim integracijama.

„Tema razgovora bili su i predstojeći parlamentarni izbori za koje je Nimanbegu rekao da će se održati u dobroj atmosferi i da će rezultirati nastavljanjem evro-atlantske politike u Crnoj Gori. Što se tiče učešća, izrazio je stav da će sva opozicija učestvovati“, navodi se u saopštenju.

Nimanbegu i Presker saglasili su se da EU mora biti agilnija u pogledu Zapadnog Balkana i njihovog jasno izraženog stava o evropskim integracijama.

Nimanbegu je upoznao Preskera sa izazovima koje ima crnogorsko društvo i ocijenio da je evroatlanstka perspektiva Crne Gore nesumnjiva.

Preskera su zanimali i izazovi koje ima albanska zajednica u Crnoj Gori.

Nimanbegu je upoznao Preskera sa zakonskim odredbama u izbornom zakonodavstvu, i kazao da nije zadovoljan njima, i da je on, kao jedini legitimni predstavnik Albanaca u Skupštini, pokušavao da amandmanski djeluje na njih, ali, kako je naveo, nije bilo podrške drugih političkih partija.

„Sagovornici su razgovarali i o mogućnosti još bolje privredne saradnje, posebno na polju turizma i očuvanja životne sredine, gdje vide zajednički interes dvije prijateljske države“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: