Joković: Pristajem da kao lider opozicione stranke ne budem na poslaničkoj listi

Joković je u reagovanju naveo da SNP pristaje na svaki predlog bilo koje opozicione partije koji vodi do tog jedinstva

11840 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Joković, Foto: Filip Roganović
Joković, Foto: Filip Roganović

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković poručio je da pristaje na predlog da kao lider parlamentarne opozicione stranke ne bude na poslaničkoj listi, navodeći da se nada da će tim činom biti postignuto akciono jedinstvo opozicije.

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić kazao je ranije danas da je spreman da ne bude na jedinstvenoj poslaničkoj listi opozicije, ako su na to spremni svi ostali opozicioni lideri, kao i svi oni koji imaju tri i više poslaničkih mandata.

Joković je u reagovanju naveo da SNP pristaje na svaki predlog bilo koje opozicione partije koji vodi do tog jedinstva.

SNP je, kako je kazao, od prvog dana raspisivanja izbora pozivala na jedinstvo, u nastojanju da dođe do neophodnih promjena „i da sa vlasti ode neodgovorna grupacija koja je zemlju dovela do ekonomskog ambisa“.

„Istovremeno, apelujem da se u toku trajanja pregovora opozicije, ne izlazi u javnost ni sa kakvim drugim predlozima, kako bi se dala mogućnost da se postigne dogovor“, rekao je Joković.

Prema njegovim riječima, SNP će sve svoje potencijale staviti u funkciju promjene sistema vrijednosti i opstanka one Crne Gore koja se zasnivala na poštovanju istine i pravde.

"SNP očekuje da ćemo ispoštovati volju naroda koji traži zajednički nastup opozicije i preuzimanje odgovornosti za izlazak iz katastrofalne društveno-ekonomske situacije u kojoj se Crna Gora nalazi", dodao je Joković.

Bonus video: