Umalo fizički obračun na vratima SO Budva: Privatno obezbjeđenje ne da odbornicima da uđu

Marko Marković je upozorio policiju da neovlašćena lica ne puštaju odbornike i da oni treba da reaguju, a ne aminuju nezakonitost

60927 pregleda 310 reakcija 144 komentar(a)
Privatno obezbjeđenje ponovo brani odbornicima ulaz, Foto: Vuk Lajović
Privatno obezbjeđenje ponovo brani odbornicima ulaz, Foto: Vuk Lajović

Umalo jutros nije došlo do fizičkig obračuna, kada je odbornik DF Janko Dimić pokazujući odborničku legitimaciju zatražio od policije da postupi po zakonu i pusti ga da udje u Skupštinu opštine, što su pripadnici privatnog obezbjeđenja spriječili. Došlo je do komešanja, a potom je u namjeri da uđe i ode u skupštinsku službu spriječen i Krsto Radović, koga je odbornička većina smijenila 11. juna sa funkcije predsjednika Skupštine opštine.

Pripadnici privatnog obezbjedjenja praveći živi zid tijelima su spriječili da u Opštinu uđu i odbornici Mijomir Pejović ( Demokrate), Đorđije Vujović (DF) , kao i Marko Marković i Nikola Jovanović koji su voljom odbornika DPS, SD, Crnogorske i Stevana Džakovića smijenjeni sa mjesta potpredsjednika Opštine i šefa kabineta predsjednika.

Nakon što policija nije sklonila privatno obezbjeđenje i omogući mu ulazak u Skupštinu, Dimić je Opštinu uporedio sa kućom Zemunskog klana u Šilerovoj.

“Mi je nećemo srušiti, ali ćemo kriminalce iz nje istjerati”, kazao je Dimić i zatražio od policije da ona kaže da li se odbornicima ne dozvoljava ulazak”, pitao je Dimić.

On je kazao da nije nasilan i da samo želi u skladu sa zakonskim propisima da preda papire u skupštinsku službu.

Mijomir Pejović je tada zapitao policijskog starješinu šta onda kordon policije radi na ulazu u Opštinu, ako privatno obezbjeđenje je to koje spriječava ulazak.

“ Ako je ovo služba obezbjeđenja, šta ćeš ti tu. Kažite nam , šta radi policija. Ti si pristao da praviš paravan privatnom obezbjeđenju, koje štiti mafiju”, poručio je Pejović.

Radović je kazao da im je sinoć stigao mail od samozvane predsjednice Anđele Borilović (Ivanović) o zakazivanju” nekakve sjednice u subotu”.

“ Kao predsjednik Skupštine nisam zakazao nikakvu sjednicu i odbornici traže da odu u skupštinsku službu da vide o čemu se radi. Molimo da dozvolite da uđemo. Vi čuvate ljude u izvršenju krivičnog djela. Dajte nam napismeno ko vam je naredio da ne možemo ući, da li takozvana predsjednica, da li Snežana Kuč ili šarlatan Divanović. Đe je pečat, đe je potpis da ne možemo ući. Policija radi po usmenim naređenju nekog privatnog obezbjeđenja. Policija treba nas da čuva, a ona čuva bitange koje su uzurpirale vlast” kazao je Radović.

Mijomir Pejović je tada zapitao po kojim mjerilima odbornice Snežana Kuč (DPS) i Anđela Borilović (Ivanović) mogu da budu u skupštinskoj službi, a ne i ostali odbornici.

Radović: Rađenovićevi ljudi upravljaju Opštinom

Radović je ponovo pročitao imena svih odbornika i funkcionera odgovornih za haos u Budvi, ali i podsjetio javnost da sada Opštinom upravljaju kadrovi Lazara Rađenovića.

“Snežana Kuč je možda i najhrabrija i najiskrenija osoba je prije nekoliko mjeseci u parlamentu priznala da je ponosna što joj je Sveto Marović bio šef, što joj je Lazar Rađenović bio predsjednik Opštine i što je taj sistem tako funkcionisao. Ona se nije odrekla njih, nije se odrekla kriminala. Međutim ovi ostali, koji su se pravili fini ove tri i po godine, kako oni nisu znali, su lagali. Oni su i znali i htjeli, i to potvrđuje da su sada nastavili kontinuitet Lazara Rađenovića. Njegov kadar je takozvani predsjednik Divanović, njegov specijalac Tanja Kažanegra je postavljena za sekretarku za društvene djelatnosti”, kazao je Radović.

Kako funkcioniše kriminalna banda, kako je kazao, potvrđuje i imenovanje sekretara za investicije.

“ Dragan Vukadinović koji je bio direktor WTE otpadne vode, kada je napravljena najveća pljačka Opštine Budva sada umjesto Mladena Mikijelja postavljen za sekretara za investicije. On je direktno nadležan za projekat gdje se kralo i protiv koga je policija 2015. podnijela krivičnu prijavu. Zamislite taj paradoks. Naravno, moram pomenuti i šeficu Rađenovićevog kabineta , Jelenu Baštricu koja je sada šefica Divanoviću.

Jovanović: Ili ste na strani kriminalaca ili naroda

Nikola Jovanović je pitao privatno obezbjeđenje ko im je naredio da ne puštaju odbornike u Skupštinu.

“Imate li kakav pisani nalog da ne puštate odbornike. Odbornik ima pravo da uđe i to pravo mu niko ne može osporiti. U to ne može da se miješa privatno obezbjeđenje i policija i sprečava ulazak na radno mjesto. Izbor policije je da li će štititi kriminalce ili ćete štititi legitimno izabrane odbornike, koje je izabrao narod. Ili ste na stranu kriminalaca ili naroda. Ko je naredio prisustvo policije, ministar, direktor policije? Imate li neki akt zbog koga je policija prisutna”, kazao je on.

On je tada kazao da je odbornik Dimić podnio usmeni zahtjev za pružanje asistencije i da mu policija omogići pristup radnom mjestu.

Marko Marković je upozorio policiju da neovlašćena lica ne puštaju odbornike i da oni treba da reaguju, a ne aminuju nezakonitost.

Odbornici su tada prozvali policiju da 17.juna nije imala pisanu naredbu, pa je asistirala i ušla u Opštinu.

“ Vi ste političari, nemojte preko policije da vodite politiku”, odgovorio je policijski službenik i pozvao ih da u stanicu policije podnesu zahtjev.

Marković: Budvanske sluge svedene na običnu krpu

Marko Marković je poručio da jedinstveni primjer u svijetu da policija asistira privatnom obezbjeđenju koje brani predstavnicima naroda da dođu na svoje radno mjesto.

“ Cilj ove hunte koje je zaposjela Opštinu, a koju personifikuje Divanović, da obave misiju , a to je pljačka ovoga grada. Mi smo tri i po godine radili na saniranju katastrofalnog stanja koje je ostalo za njima, a oni su uz pomoć svih državnih institucija, koje su zarobljene i u funkciji jedne porodice, porodice Đukanović, oteli vlast. Ovi njihovi budvanski čauši su ništa, svedeni na običnu podignutu ruku i imaju specifičnu težinu jedne krpe. Cilj je da zaduže Opštinu na 30 miliona eura i ubace u šuplji državni budžet. Sa druge strane taj samozvani predsjednik ne umije da isplati platu, koja kasni 15 dana, a koju smo mi protekle tri i po godine redovno isplaćivali”, kazao je Marković.

Bonus video: