Odbornici jutros probali da probiju kordon, Carević: Dođite kod mene da čuvate koze za 500 eura, a ne ovdje kriminalce

“Neću da podnosim nikakve prijave, podnijeli smo ih na desetine, niko ne reaguje. Vi, policija, kršite zakon. Kome mi da se obratimo u Opštini, mi smo nasilno istjerani, a policija je u tome pomogla”, kazao je Carević i upozorio da obezbjeđenje i policija ne poštuju mjere NKT i distancu

64089 pregleda 481 reakcija 161 komentar(a)
Ponovo guranje sa obezbjeđenjem, Foto: Vuk Lajović
Ponovo guranje sa obezbjeđenjem, Foto: Vuk Lajović

Mučne scene i jutros iz Budve. Revoltirani jer privatno obezbjeđenje danima odbija da se legitimiše, te ne pokaže papir i odluku po kojoj je odbornicima zabranjeno da uđu u zgradu Opštine, Marko Carević i Krsto Radović u pratnji deset odbornika DF i Demokrata pokušali su da probiju kordon pripadnika privatnog obezbjedjenja, nakon čega su reagovali i pripadnici interventne jedinice i spriječili ulazak u Opštinu.

Sve je počelo kada je Odbornik SNP Krsto Rađenović pokazujući odborničku legitimaciju kazao da želi da uđe u skupštinsku službu.

Prethodno je iz Opštine izašao službenik koji je objasnio da može od 9 časova, zbog mjera NKT da u zgradu ulaze samo po jedan odbornik i zahtjeve predaju na šalteru.

To je izazvalo revolt Radovića koji ga je upitao ko mu je to naredio, da bi ovaj odgovorio predsjednica SO Anđela Ivanović.

To je bila inicijalna kapisla jer su tada odbornici rekli da je Radović predsjednik, a da je “Borilovićka ( Ivanović) pedrecima i suzavcem ušla u zgradu”.

Rađenović je tada krenuo da uđe, i okupljeni su krenuli za njim. Nastao je opšti haos.

Obezbjeđenje je živim zidom pokušalo da spriječi, ali je došlo do probijanja, nakon čega je reagovala policija i onemogućila odbornike i funkcionere da uđu u zgradu.

Policijski starješina Dejan Rakočević je tada pozvao sve da se odmaknu dva metra jer krše mjere NKT i mogu krivično odgovarati.

“Gospodine Careviću naređujem vam da se povučete dva metra. Pozivam vas kao ugledne građane, da ispoštujete naređenje Uprave policije, sačekajte i moći ćete ući svi. Imate li nešto lično protiv mene, podnesite prijavu” poručio je policijac.

To je izazvalo negodovanhe odbornika Mijomira Pejovića ( Demokrate) koji je kazao da nije po zakonu na taj način da se odbornicima onemogućava da uđu i predaju odluke jer je za sjutra najavljena nezakonita sjednica.

“ Sram da vas bude ukrali ste vlast”, kazao je Pejović.

Carević je odgovorio policijskom starješini da ima i lično i profesionalno.

“Neću da podnosim nikakve prijave, podnijeli smo ih na desetine, niko ne reaguje. Vi, policija, kršite zakon. Kome mi da se obratimo u Opštini, mi smo nasilno istjerani, a policija je u tome pomogla”, kazao je Carević i upozorio da obezbjeđenje i policija ne poštuju mjere NKT i distancu.

Carević je kazao da se krši izborna volja građana.

“Da li ste svjesni da ćete kad tad odgovarati jer ste kršili zakon i Ustav. Sram vas bilo , vas u ovome obezbjeđenju. Gdje vam je papir po kome ste došli ovdje da radite ovo što radite i nama legitimno izabranima ne dozvoljavate da uđemo, a štitite kriminalce. Ajdete kući. Dajte papir po kom zakonu ovo radite. Nemate ga, kukavice jedne. Pola od vas se toga u dubini duše stidi, a ovo radite zbog 500 eura. Morate prvo biti ljudi, dozvoliti narodu da živi i radi. Mi smo izborna volja građana, nijesu oni. Vašim pendrecima i suzavcima mislite da ste nešto uradili. Svi ćete vi, znamo ko ste i odakle ste došli u Budvu, odgovarati. Doći će nekad ovdje pravna država, pa ćete vidjeti gdje ste”, poručio je Carević privatnom obezbjeđenju.

Poručio je da cijeli svijet gleda šta se dešava u Budvi.

“Mislite da imamo prijatelje po svijetu? Samo se vesele našoj nesreći i vašim ludim glavama. Ko je taj brine o državi, a u istom trenutku je ruši. Kako ćemo živjeti na jesen, da neće pomoći ova treća mjera Vlade, vidjeli ste koliko su ove dvije pomogle. Vidite li da je bankrot. Dođite kod mene i čuvajte koze pošteno za 500 eura , a ne ovo da radite”, kazao je Carević.

Carević optužio da su njihove odluke o smanjenju poreza, taksi i ostalih dažbina koje su predložili još u aprilu, sada ukradene te da se sjutra na nekoj sjednici žele usvojiti i građanima predstaviti da su oni, koji su pendrecima i suzavcem osvojiki vlast, humanisti i brinu o ovome grafu.

On je optužio "takozvanog predsjednika" Nikolu Divanovića da mu jedini posao od kada je došao da smjenjuje poštene kadrove, kako bi postavio one koji će nastaviti pljačku Budve.

Odbornik SNP Krato Rađenović kazao je da je u Opštini lopovska banda koja je upala desantnim jedinicama Mila Đukanovića.

“Opština Budva je u šok sobi i pozivam nekog od obezbjeđenja da ode gore u kancelarije da se slučajno neko od rukovodioca ne bi ovjerio, pošto znamo šta oni rade i čime se bave”, kazao je Rađenović.

Bonus video: