Vučinić: Propuštena šansa za laku pobjedu, ali ne i za sigurnu

"Poručujemo onima koji u opozicionim redovima tiho sabotiraju formiranje jedinstvene liste, da će biti glavni krivci eventualnih posljedica izazvanih ovakovom odlukom, a ovog puta za takvo ponašanje neće biti oprosta od građana", kazao je Vučinić

5126 pregleda 240 reakcija 19 komentar(a)
Sa presa Radničke partije, Foto: Svetlana Mandić
Sa presa Radničke partije, Foto: Svetlana Mandić

Predsjednik Radničke partije (RP) Maksim Vučinić kazao je da su tokom pregovora o formiranju jedinstevene opozicione liste bezuslovno pristali na sve predloge i zahtjeve koji su bili iznijeti od ostalih partija, pa čak i one koji su išli na štetu pomenute partije.

„Nažlost iz nama nerazumljivih razloga do dogovora nije došlo. Zašto neki opozicioni subjekti neće da stave interes građana i ove države ispred partijskog, ne znamo. Ono što znamo i u šta smo sigurni je da je takvim pristupom, Demokratskoj partiji socijalista ostavljen prostor za manevar. Da li zaista misle da je takav način djelovanja ispravan ili to rade iz nekih njima znanih razloga, sada je manje važno. Građani sami treba da prosude da li se tako nanosi šteta, i da ostanu odlučni da se bore protiv režima pa makr to bilo i bez jedinstvene liste“, kazao je Vučinić na konferenciji za novinare.

Radnička partija će, kako je kazao, nejedinstvo opozicionih subjekata, posmatrati kao još jednu prokockanu priliku koja znači prevaru svih ljudi koji u Crnoj Gori traže promjene.

„Tako poručujemo onima koji u opozicionim redovima tiho sabotiraju formiranje jedinstvene liste, da će biti glavni krivci eventualnih posljedica izazvanih ovakovom odlukom, a ovog puta za takvo ponašanje neće biti oprosta od građana. Šansa za laku pobjedu je propuštena, ali šansa za sigurnu pobjedu nije. Poštovani građani za nama je 30 godina pustošenja crnogorske države i društva. Ne dozvolimo da režim iskoristi čak i globalnu pošast protiv građana Crne Gore. Nakon ovih neuspjelih pregovora, imamo obavezu da nađemo najbolji model koji će nam obezbjediti smjenu režima i uspostavljanje vlasti po volji naroda. Radnička partija je čvrsto posvećena tom cilju“, poručio je Vučinić.

Bonus video: