Husović: Bošnjački narod dao nesebičan doprinos ideji slobodne Crne Gore

"Ovaj datum prvenstveno podsjeća na međunarodno priznanje nezavisne države, Crne Gore, kao i na početak svenarodnog ustanaka i borbe protiv fašizma, jedinstvenog po svom karakteru u novijoj evropskoj istoriji", ističe predsjednik BS

3169 pregleda 70 reakcija 24 komentar(a)
Rafet Husović, Foto: Savo Prelević
Rafet Husović, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović čestitao je svim građanima 13. jul, Dan državnosti Crne Gore.

„Vrijednosti 13. jula, utemeljene na antifašističkoj tradiciji i borbi za slobodu, važan su segment u izgradnji građanske i multietničke Crne Gore", poručio je on.

On je kazao da se važnost ovog datuma odnosi, prije svega, na njegov antifašistički karakter, što je bitno ne samo za istoriju Crne Gore, već i za čitav region.

"Bošnjački narod u Crnoj Gori bio je značajan dio tekovine antifašističkog narodnog ustanka, dajući nesebičan doprinos ideji slobodne Crne Gore, na čijim temeljima je stvarana multietnička i multikulturalna Crna Gora", kaže se u čestitci.

"Ovaj datum prvenstveno podsjeća na međunarodno priznanje nezavisne države, Crne Gore, kao i na početak svenarodnog ustanaka i borbe protiv fašizma, jedinstvenog po svom karakteru u novijoj evropskoj istoriji.

Istorija Crne Gore danas je dodatno bogatija, jer smo punopravna članica NATO-a, država koja je otvorila sva poglavlja sa EU i prva naredna članica EU“, navodi se u čestitki Husovića.

Bonus video: