Medojević njemačkom ministru: Gastarbajteri učestvuju u političkoj korupciji

"Vladajuća komunistička partija DPS već decenijama, gastarbajtere sa stalnim prebivalištem u Njemačkoj, protivustavno i nezakonito zadržava u biračkom spisku i oni organizovano dolaze da glasaju, i za to im crnogorski režim isplaćuje novčanu nadoknadu", navodi predsjednik PzP-a u obraćanju Zihoferu

21280 pregleda 393 reakcija 145 komentar(a)
Medojević, Foto: Boris Pejović
Medojević, Foto: Boris Pejović

Određeni broj državljana Crne Gore koji su godinama i decenijama gastarbajteri u Njemačkoj, u organizaciji vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) i dijela bezbjednosnih službi, organizovano dolazi na glasanje na predstojećim izborima u Crnoj Gori, iako na to nemaju ustavno i zakonsko pravo.

To se navodi u pismu koje će predsjednik Pokreta za promjene i poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević, kako je saopšteno iz PzP, danas kao član skupštinskog Odbora za bezbjednost uputiti ministru unutrašnjih poslova Njemačke Horstu Zihoferu. Slično pismo će, dodaje se, uputiti i ministrima unutrašnjih poslova Švajcarske, Luksemburga i Švedske.

"Ustav reguliše biračko pravo samo za one državljane Crne Gore koji najmanje dvije godine stalno borave u zemlji. Imajući u vidu da ovi državljani Crne Gore vise od dvije godine, a većina više decenija, imaju stalno prebivalište i žive i rade u Njemačkoj, oni po crnogorskim zakonima ne mogu glasati na izborima u Crnoj Gori. Nažalost, vladajuća komunistička partija DPS već decenijama, gastarbajtere sa stalnim prebivalištem u Njemačkoj, protivustavno i nezakonito zadržava u biračkom spisku i oni organizovano dolaze da glasaju, i za to im crnogorski režim isplaćuje novčanu nadoknadu. Ja sam u više navrata upozoravao kolege u Bundestagu, Vladu Njemačke i Ured Kancelarke, na ovu očiglednu kriminalnu praksu vladajuće partije u Crnoj Gori i posebno na osnovanu sumnju da se isplate putnih troškova i korupcionaške nadoknade za glasanje obavlja u kešu i da novac potiče od šverca narkotika i cigareta, dakle od međunarodnog organizovanog kriminala", navodi Medojević u pismu.

"Koristim ovu priliku da Vas zamolim da iskoristite Vaš autoritet i mehanizme koje Vam stoje na raspolaganju da provjerite ove moje navode i da sankcionišete ovo kriminalno postupanje gastarbajtera iz Crne Gore koji direktno učestvuju u političkoj korupciji za novac crnogorske narkomafije. Mi ćemo Vam dostaviti imena i prezimena ovih lica koji budu glasali na izborima u Crnoj Gori koji se održavaju 30.08. ove godine, i koji krše zakone i Njemačke i Crne Gore. Za sve dodatne informacije, stojimo vam na raspolaganju", zaključuje Medojević u pismu njemačkom ministru.

Bonus video: