DF BP: Policija nastavlja s maltretiranjem neistomišljenika, Rakočević priveden zbog komentara na fejsbuku

"DF Bijelo Polje apeluje da se mladi aktivista DNP Bijelo Polje, Nemanja Rakočević, odmah pusti iz CB Bijelo Polje na slobodu, a bjelopoljskoj policiji poručujemo da se okane slobodnih građana, koji im svojim radom obezbjeđuju lična primanja"

8970 pregleda 44 reakcija 44 komentar(a)
DF, Foto: Demokratski front, DF
DF, Foto: Demokratski front, DF

Demokratski front (DF) Bijelo Polje saopštio je danas da bjelopoljska policija nastavlja s maltretiranjem političkih neistomišljenika direktno se stavljajući u službu režima.

"Samo dan nakon besprizornog slavlja režimskih grupacija širom Crne Gore povodom Dana državnosti, što je propraćeno dosad neviđenim nemarom, paljevinom dijela kulturne baštine ove zemlje i ugrožavanjem fizičke bezbjednosti građana, a nakon svega dva dana od sprečavanja auto-litija, tokom kojih su ispoštovane sve mjere zdravstvene prevencije, bjelopoljska policija nastavlja sa hapšenjem opozicionih aktivista. Danas je u CB Bijelo Polje priveden i član Kluba mladih DNP Bijelo Polje, Nemanja Rakočević, prema našim saznanjima, zbog komentara na fejsbuku, pa se već više sati nalazi u prostorijama CB Bijelo Polje", ističe se u saopštenju DF Bijelo Polje..

Iz DF Bijelo Polje su dodali da je njima potpuno jasno "da ovaj vid providne represije prema našim sugrađanima u Bijelom Polju, neistomišljenicima vlasti, nije ništa drugo do jeftini pokušaj zastrašivanja, što policija vrši po nalogu režima u nastojanju da se građani zaplaše pred predstojeće izbore".

"DF poručuje da ovi metodi represije predstavljaju već viđeno, i da su danas kontraproduktivni i prevaziđeni, jer se narod više nego ikada oslobodio straha. DF Bijelo Polje apeluje da se mladi aktivista DNP Bijelo Polje, Nemanja Rakočević, odmah pusti iz CB Bijelo Polje na slobodu, a bjelopoljskoj policiji poručujemo da se okane slobodnih građana, koji im svojim radom obezbjeđuju lična primanja. I da se policija okrene svojim osnovnim djelatnostima, borbi protiv korupcije, kriminala i kriminalaca, od kojih se mnogi nalaze i u vrhovima vlasti u Crnoj Gori", zaključuje sa u saopštenju.

Bonus video: