DNP: Jedinstvena opoziciona lista obaveza prema građanima koji žele promjene

"Predsjedništvo DNP-a upućuje poziv već formiranim opozicionim koalicijama da još jednom razmisle, i prihvate ruku dogovora da bi se svi našli na jedinstvenoj opozicionoj listi i ispunili očekivanja građana"

14984 pregleda 216 reakcija 58 komentar(a)
Milan Knežević na sjednici predsjedništva stranke, Foto: Demokratska narodna partija
Milan Knežević na sjednici predsjedništva stranke, Foto: Demokratska narodna partija

Demokratska narodna partija (DNP), jedan od konstituenata Demokratskog fronta pozvala je na formiranje jedinstvene opozicioneliste za predstojeće parlamentarne izbore.

Kako se navodi u saopštenju DNP-a, čiji je lider Milan Knežević, jedinstvena opoziciona lista "predstavlja obavezu, odgovornost i imperativ pred svim crnogoskim građanima koji žele demokratske promjene u Crnoj Gori".

"DNP i DF su u cjelini prihvatili sve uslove koje su im drugi opozicioni parlamentarni subjekti postavili kako bi došlo do objedinjavanja, ali, nažalost, to se još uvijek nije desilo. Predsjedništvo DNP-a zato upućuje poziv već formiranim opozicionim koalicijama da još jednom razmisle, i prihvate ruku dogovora da bi se svi našli na jedinstvenoj opozicionoj listi i ispunili očekivanja građana", navodi se u saopštenju.

U toj partiji tvrde da ne postoji nijedan razlog – ni ideološki, ni vjerski, ni nacionalni, kao ni personalni, koji bi mogao predstavljati stvarnu prepreku za formiranje snažne opozicione liste.

"Na sjednici Predsjedništva DNP-a je istaknuto da upravo evropski standardi, na koje se, načelno, svi iz opozicije i pozivaju, prepoznaju formiranje opozicionih saveza od već postojećih, ideološki različitih koalicija, što se u većini slučajeva potom i potvrdilo kao dobitna kombinacija. Apostrofirana je i činjenica da je do predaje lista ostalo bezmalo dvadeset dana, i da još uvijek nije kasno da opozicioni subjekti, koji su odbili predlog DF-a za jednom opozicionom listom, promijene svoj stav, zbog čega ih DNP, u ime, i u interesu svih građana Crne Gore koji očekuju demokratske promjene, poziva da to i učine", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: