SNP: Marković i Simović se "rastrčali", koriste institucionalnu prednost, Vuković ih u stopu prati

Iz SNP-a su podsjetili da je zloupotrebu državnih resursa i funkcija konstatovala i posmatračka misija ODHIR-a tokom predsjedničkih izbora 2018. godine

3766 pregleda 5 komentar(a)
SNP (Ilustracija), Foto: Arhiva Vijesti
SNP (Ilustracija), Foto: Arhiva Vijesti

Aktuelna situacija u Crnoj Gori idealna je za promovisanje navodnih rezultata vlasti, ocijenili su iz Socijalističke narodne partije (SNP) navodeći da, zbog pandemije koronavirusa, opozicione partije ne mogu da obavljaju veći dio terenskih aktivnosti.

Iz SNP-a su kazali da su se nosioci državnih funkcija „rastrčali“ da otvaraju nove objekte, započinju i obećavaju buduće, sve u cilju obezbjeđenja dodatnih glasova na predstojećim izborima.

„Najviše u tome prednjače predsjednik Vlade Duško Marković i potpredsjednik Milutin Simović koji gotovo svakog dana obilaze teren, koristeći na taj način institucionalnu prednost koju uživa vladajuća struktura“, kazali su iz SNP-a

Kako su naveli, u stopu ih prati gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković koji „svako malo otvara radove i presijeca vrpce“.

„Koliko mu je bitno da pokaže da se u Podgorici radi i gradi i da motiviše građane da glasove daju Demokratskoj paritiji socijalista (DPS), pokazuje činjenica da je promovisao početak infrastrukturnih projekata vrijednosti više od 42 miliona eura“, kaže se u saopštenju SNP-a.

Navodi se da su neki od tih projekata, kao što su put Golubovci - Mataguži i rekonstrukcija bulevara na Zabjelu, započeti u jeku predizborne kampanje, iako nijesu predviđeni Programom uređenja prostora Glavnog grada za ovu godinu.

Iz SNP-a su podsjetili da je zloupotrebu državnih resursa i funkcija konstatovala i posmatračka misija ODHIR-a tokom predsjedničkih izbora 2018. godine.

Oni su kazali da je tadašnji kandidat DPS-a Milo Đukanović imao institucionalnu prednost.

„Imajući u vidu da, zbog pandemije koronavirusa, opozicione partije ne mogu obavljati veći dio terenskih aktivnosti i da su zabranjena politička okupljanja, jasno je da je trenutna situacija bukvalno idealna za promovisanje navodnih rezultata vlasti“, smatraju u SNP-u.

Prema njihovim riječima, Vlada je sa istom namjerom poslije dvije godine reaktivirala Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o PIO, želeći da osigura glasove penzionera dajući im za 16 EUR veću minimalnu penziju.

„Istovjetan je slučaj i sa pozivom Vlade Mitropoliji crnogorsko-primorskoj da se nastavi sa pregovorima o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti“, kaže se u saopštenju

Iz SNP-a su poručili da predstavnici vlasti moraju imati na umu da „narod dobro pamti, i da je svjestan svih afera i zloupotreba koje su se desile u protekle četiri godine, ali i onih od ranije“.

„I da će znati na izborima da izabere pravu stranu“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: