PzP podnio krivičnu prijavu protiv Drpljanina, Medojević: Prijetio mi je iz Luksemburga

"Vrlo eksplicitno je preko Fejsbuka rečeno da ako volim svog sina da prestanem da remetim projekat koji sprovode DPS, ANB i njhovi agenti u Njemačkoj, Luksemburgu, Švajcarskoj i Austriji za šta imamo obilje dokaza"

24105 pregleda 419 reakcija 64 komentar(a)
Medojević i njegov kolega iz PzP Branko Radulović na današnjoj konferenciji za medije, Foto: Printscreen
Medojević i njegov kolega iz PzP Branko Radulović na današnjoj konferenciji za medije, Foto: Printscreen
Ažurirano: 22.07.2020. 14:26h

Pokret za promjene (PzP) podnio je danas krivičnu prijavu protiv Vahida Drpljanina iz Luksemburga zbog, kako je saopšteno, prijetnji predsjedniku te partije Nebojši Medojeviću, posredstvom društvene mreže Fejsbuk.

Medojević je na konferenciji za novinare rekao da je advokat PzP, Dražen Medojević podnio krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici i Centru bezbjednosti.

"Dobio sam direktne prijetnje iz Luksemburga od nekoga ko je reagovao na moju političku i patriotsku namjeru da na izborima glasaju samo oni koji na to imaju pravo i uputio mi eksplicitnu prijetnju sa ugrožavanjem života mog sina. Vrlo eksplicitno je preko Fejsbuka rečeno da ako volim svog sina da prestanem da remetim projekat koji sprovode DPS, ANB i njhovi agenti u Njemačkoj, Luksemburgu, Švajcarskoj i Austriji za šta imamo obilje dokaza. Naš advokat nije danas sa nama da obrazloži krivične prijave, jer mu je sekretar Skupštine zabranio ulazak u parlament", naveo je Nebojša Medojević.

U prijavi je navedeno da je Drpljanin dana 20.07.2020 preko društvene mreže Fejsbuk, poslao prijeteće poruke predsjedniku PzP-a i jednom od lidera Demokratskog fronta (DF), zbog redovnih spoljno-političkih aktivosti na planu sprečavanja ilegalnih dolazaka državljana Crne Gore iz Luksemburga na glasanje, što je direktno suprotno Ustavu i zakonima Crne Gore.

"U poruci je Drpljanin naveo: "Ne brini prijatelju imaš sina jedinca ne diraj me". Na to je Medojević odgovorio: "Ne diram te, ne diraj me. Ne znas sa kim komuniciraš". Drpljanin je nastavio sa konretnom prijetnjom: Ako ti je milija politika od sina jedinca nastavi da vrijeđaš Bošnjake", piše u prijavi.

Na ovaj način je, kako se dodaje, Drpljanin ugrozio sigurnost sina predsjednika PzP-a, jer je uputio otvorenu prijetnju da će napasti na njegov život iii tijelo, a što je sve izazvalo izuzetnu uznemirenost, kako predsjendika PzP kao oca, tako i ostalih članova porodice Medojević.

"Posebno, jer su kriminogene bande, bliske režimu, već fizički napadale i teško povrijedile njegovog sina, kada je imao 15 godina, iz istih političkih pobuda. Očigledno je da je prijatnja izrečena iz iracionalnih političkih razloga, odnosno mržnje, koja je proistekla iz zakonitog i legitimnog ustavnog postupanja poslanika Medojevića u cilju sprečavanja izbornih zloupotreba, a što je sve očigledno motivisalo prijavljenog Drpljanina da isključivo iz ovih razloga izrekne navedene lične prijetnje porodici Medojević. Na ovaj način Vahid Drpljanin počinio je krivično djelo ugrožavanje sigurnosti iz člana 168 stav 2 Krivičnog zakonika Crne Gore. Kao dokaze prilažemo kopije poruka koje je Drpljanin uputio Medojeviću preko njegovog zvaničnog profila na Fejsbuku", navedeno je u prijavi.

Medojević je podsjetio da se obratio ministrima unutrašnjih poslova Njemačke, Luksemburga, Švajcarske, Austrije i upozorio ih na zloupotrebe, odnosno da "DPS, ANB i njihovi plaćenici dovlače iz tih država građane da glasaju u Crnoj Gori iako na to nemaju pravo".

"Ja sam i dalje meta kriminalnih krugova i ANB-a. Za svoju i bezbjednost moje porodice direktno prozivam Mila Đukanovića, Aca Đukanovića, Zorana Lazovića, Duška Golubovića. Oni mene mogu da ubiju, ali neće me preplaštiti niti uticati na moj politički rad. Mi iz DF-a smo najveće patriote jer smo stali na crtu najvećoj mafiji u Evropi", kazao je Medojević. On očekuje od policije da postupi po krivičnoj prijavi. "Ova policija je hapsila neke ljude koji su rekli da je Milo Đukanivić zaražen od COVID-a 19, da je lopov, hapsili su ljude koji su govorili "Ne damo svetinje". Vidjećemo šta će sada Veselin Veljović da uradi. Očekujemo da se po mehanizmu međunarodne pravne pomoći obrate policiji Luksemburgu i otvore istragu da li je to ovaj nesrećni čovjek sam uradio na bazi političke mržnje ili nacionalne jer je rekao da je Bošnjak i da sam nešto prijetio Bošnjacima. Kaže da je 25 godina u Luksemburgu, a da glasa u Crnoj Gori, što je najbolji dokaz kako se zloupotrebljavaju crnogorski građani koji žive u Zapadnoj Evropi", naveo je Nebojša Medojević.

Bonus video: