Performans u Budvi: "Od šanera, preko lupeža do kradonačelnika Dividende"

Bivša urednica TV Budva Iva Bajković predstavila je figuru u obliku kupačice, zaštitnig turističkog znaka Budve, na kojoj je bila nalijepljena fotografija Nikole Divanovića i ispisano “Šaner iz Budve”

23378 pregleda 301 reakcija 74 komentar(a)
Sa performansa, Foto: Vuk Lajović
Sa performansa, Foto: Vuk Lajović

“Navika je čudo! Od trgovine šaniranom robom do šane(krađe) odborničkog mandata kratak je put i vodi preko DPS - Nikola Dividenda”, jedna je od poruka koja je bila ispisana na transparentima sa današnjeg performansa održanog ispred kordona privatnog obezbjeđenja u Budvi.

Bivša urednica TV Budva Iva Bajković predstavila je figuru u obliku kupačice, zaštitnig turističkog znaka Budve, na kojoj je bila nalijepljena fotografija Nikole Divanovića i ispisano “Šaner iz Budve”, kao, kako kaže asocijacija na “rane radove kvazi gradonačelnika koji je došao da zaduži Budvu 30 miliona i nekome da dividendu”.

Ispred ulaza u Opštinu nekoliko građanki Budve nosile su transparente, a bio je postavljen i improvizovani čiviluk na kome su visila “markirana odijela”.

Ovo je treći po redu performans Bajkovićeve.

“Dobrodošli ovoga jutra na specijalni pazar, specijalni kradobutik. Kao što je poznato, nekada davno, osoba koja je ovdje uzurpirala fotelju i koja se lažno predstavlja kao predsjednik Opštine i ne smije da izađe pred građane Budve i da saopšti šta to želi da uradi, kako da pomogne građanima, bio je šaner. Taj gospodin koji je bio šaner, ovih dana ne radi ama baš ništa po pitanju epidemije virusa. Kada je bio prvi talas u Budvi smo imali četiri inficiranih, sada ih imamo više od 80”, kazala je Bajković na performansu.

Ona je podsjetila na “početke karijere gospodina Dividende, gospodina 30 miliona”.

“Počeo je da radi sa robom sumnjivog porijekla , čija je nabavna cijena bila izuzetno niska, tačnija nabavna cijena je bila put od Bara do Barija i nazad. Doduše i tada se radilo pod maskama, ali malo drugačije, nije bilo baš legalno pojaviti se sa maskom u nekom italijanskom butiku. Kada smo završili sa butikom “Šano dušo”, dobili smo nekoga koji je stekao jako čudne navike - put od šanirane robe do šane odborničkog mandata je kratak i vodi uvijek preko DPS-a. Stiglo smo do jednog specifičnog brenda - kupujmo ne domaće, već šanirano. Tako smo došli do nečega što je poenta naše priče jutros. Nekada je lopov bio lopov, pa je evoluirao u lupeža, pa je on evoluirao u šanera, da bi ovaj postao kradonačelnik Dividenda. Zato ga mi ovoga jutra podsjećamo na njegove rane radove i da njegove sadašnje radove i lopovluk brane državne institucije kao što je MUP, na našu veliku žalost, jer policija treba da se bavi čuvanjem javnog reda i mira, a ne čuvanjem lopovluka. Pa se poslije pitaju zašto smo izgubili povjerenje u institucije sistema”, kazala je Bajković.

Dodala je da je suština boravka Divanovića zaduženje od 30 miliona eura i nečija dividenda koja treba da se isplati.

“Gospodin šano dušo je zaista zaslužio da bude zaštitno lice ovog i ovakvog turističkog simbola Budve i nadam se da ćemo 30. avgusta svi zajedno ovaj simbol da spektakularno izvrnemo i odnesemo u kontejner koji treba da simbolizuje smetlište istorije. Ne samo za njega, nego za kompletnu kriminalnu organizaciju koju ovaj čovjek ovih dana predstavlja” zaključila je Bajković i pozvala sve okupljene da pogledaju” kvalitet odijela u kradobutiku”.

Bonus video: