PzP: Uprava policije će uputiti zahtjev Interpolu u Luksemburgu da privedu i saslušaju Drpljanina

U CB Podgorica su obavijestili Medojevića da će odmah kontaktirati Interpol i tražiti da policija Luksemburga locira Drpljanina

9616 pregleda 24 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) i član Predsjedništva Demokratskog fronta (DF), Nebojša Medojević, dao je danas izjavu u Centru bezbjednosti Podgorica, na poziv službenika Uprave policije i nadležnog tužioca, a povodom prikupljanja dodatnih informacija zbog krivične prijave, koju je advokat Dražen Medojević predao juče, protiv izvjesnog Vahida Drpljanina iz Luksemburga, navodi se u saopštenju Pokreta za promjenu.

Kako su kazali, imajući u vidu da je "izvjesni Vahid Drpljanin uputio ozbiljne prijetnje članovima porodice lidera PzP-a", službenici Uprave policije će danas uputiti hitan zahtjev Interpolu u Luksemburgu, kako bi priveli i saslušali ovo lice.

"S obzirom na tvrdnje Vahida Drpljanina i njegovom sopstvenom priznanju, da on uredno dolazi na glasanje u Crnu Goru, prema svim dostupnim informacijama, on nije državljanin Crne Gore. Sasvim su jasne namjere ovog lica, kao i to da je motiv političke prirode, a njegovi inspiratori, se nalaze ovdje, te stoga vjerujemo da će Uprava policije u najskorijem roku riješiti ovaj slučaj", ističu iz Pokreta za promjene.

U CB Podgorica su obavijestili Medojevića da će odmah kontaktirati Interpol i tražiti da policija Luksemburga locira Drpljanina, kako bi uzela izjavu na okolnosti prijetnje likvidacijom sina Medojevića.

Kako dodaju, Drpljanin je obrisao svoj profil na Fejsbuku i svu komunikaciju sa Medojevićem, koji je prethodno snimio svu komunikaciju i dostavio je CB Podgorica.

"Medojević očekuje hitno hapšenje Drpljanina i istragu da li iza njegove prijetnje stoji DPS, narkomafija bliska režimu ili terorističke organizacije islamskih ekstremista", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: