Demokrate: Bulatović obmanuo javnost, pozivamo ga da podnese ostavku

Odgovarajući na navode Bulatovića da se asfaltiraju gradske saobraćajnice, koje na to čekaju preko 20 godina, Demokrate su poručile da se "tome raduju, a da im ne smeta ni ako je neka pilana zalutala u tom asfaltiranju ili, ne daj Bože, do kuće ministra poljoprivrede i šefa NKT Milutina Simovića, međutim, smetaju brojne i očevidne mahinacije kojima se služite pred svaki izborni proces"

26037 pregleda 153 reakcija 41 komentar(a)
Demokrate Kolašin, Foto: Demokrate
Demokrate Kolašin, Foto: Demokrate

Demokrate Kolašin reagovale su na jučerašnje saopštenje predsjednika te Opštine koji je kazao da on koristi automobil star 14 godina, a da je vozilo marke Duster nabavljeno jer im se prethodni automobil raspao na putu.

Demokrate tvrde da je ta priča pokušaj skretanja pažnje sa škode vrijedne 32. 000 eura.

Jedina činjenica kojom se DPS može pohvaliti jeste to da su javnosti priznali da su svjesno potrošili 50.000 eura za nabavku dva automobila ostavljajući sve kolašinske đake bez besplatnih knjiga, a stara i nemoćna lica bez pomoći. Time pokazujući bahatost i osionost prilikom trošenja Budžeta koji se najviše puni od Egalizacionog fonda, saopšteno je iz ove partije.

"Patetičnom slikom lade nive kojoj je pukla guma, kako bi izazvao sažaljenje lakovjernih i pričom o dasteru koju niko nije pomenuo, Bulatović pokušava da skrene pažnju sa škode koja košta oko 32.000", tvrde u OO Demokrata.

Oni se pitaju da li će Bulatović podnijeti ostavku ukoliko se ispostavi da je obmanuo javnost i kupio škodu u vrijednosti od 32. 000 eura.

"Javnosti na uvid stavljamo kompletnu dokumentaciju pa neka građani Kolašina procijene ko govori istinu: Bulatović ili Demokrate. Osim ako Opštinu ne vode dva različita Milosava Bulatovića. Pitamo Bulatovića da li će podnijeti ostavku ako se ispostavi da je obmanuo javnost i ipak kupio škodu od oko 32.000? Doduše, građani su tek saznali da ovaj skuplji automobil od 32.000 eura, čuva glavu "mudrim" funkcionerima iz DPS-a kožnim sjedištima, grijačima sjedišta i drugom luksuznom opremom. Navigacija izgleda dodatno čuva glavu, pa je i ona dobro došla", saopštili su iz ove partije.

Kako kažu, neko zlonamjeran bi rekao da se ne radi o mudrim, već usijanim glavama.

Oni dodaju da ukoliko ipak nije tako, "onda vas pozivamo da ne uplaćujete 32.000 eura za škodu i da odustanete od tog suludog nauma, a da umjesto prvacima, svim kolašinskim učenicima obezbijedite besplatne udžbenike. U suprotnom, jasno je da, po starom dobrom običaju, obmanjujete i varate građane", kaže se u saopštenju.

Oni su aktuelnom predsjedniku poručili da ako nije znao, "postoji institut rebalansa Budžeta pa se sredstva veoma lako mogu preusmjeriti tamo gdje su najpotrebnija".

"Činjenice da su kolašinski đaci ostali uskraćeni za besplatne udžbenike, a stari i nemoćni bez dodatnih sredstava samo za to da bi se neko vozio u luksuznim automobilima od 32 i 20.000 eura se ne mogu pobiti jer za to postoje dokazi", kaže se u saopštenju.

"S druge strane, postavlja se pitanje i sve ako su se morala kupiti nova vozila, a jasno je da nijesu, zašto se postojeća vozila koja se mijenjaju novim, ne prodaju, pa se na taj način izvrši doplata za nova i mnogo jeftinija vozila, ili je čuvanje "mudrih" DPS-SD-GB glava iz vlasti, samo jeftin izgovor kako bi sva izvršna vlast dobila na korišćenje službena vozila što će dodatno opteretiti budžetske obveznike našeg grada", pitaju se u Demokratama.

Oni su napomenuli da prosječan građanin Crne Gore vozi auto starije od 10 godina, tako da opravdanja nema za ovoliku bahatost i rasipništvo.

"Usvajati program ekonomskih sanacionih mjera za pomoć sugrađanima, a sa druge strane računati da ste taj novac uložili u luksuzna auta kao vid pomoći vrijeđa zdrav razum svakog čovjeka", poručili su iz Demokrata.

Kako kažu u ovoj političkoj partiji, činjenica da Bulatović predstavlja asfalt kao nešto epohalno u 21. vijeku u samo predvečerje izbora, govori o načinu na koji doživljava sugrađane, "a ko je bio zadužen za asfalt, kako se raspoređivao i kako ste se njime potkusurivali unutar same koalicije, reći ćemo na prvoj narednoj sjednici Skupštine".

Oni su poručili da ih svakako raduje činjenica da svaka kuća na teritoriji opštine Kolašin dobije asfalt pa i u naseljima koja su vašom krivicom 20 godina bez njega.

"Vjerovali ili ne, ne smeta nam ni ako je neka pilana zalutala u tom asfaltiranju ili, ne daj Bože, do kuće ministra poljoprivrede i šefa NKT Milutina Simovića, međutim, smetaju brojne i očevidne mahinacije kojima se služite pred svaki izborni proces", poručili su iz ovog političkog subjekta.

Bonus video: