Aleksić: Novinari iz regiona trebalo bi da dođu zbog RTCG i da vide kako ne treba da rade

Poslanik Neđeljko Rudović je kazao da mi "danas treba da glasamo o predlozima Zakona, koji dovode do degradacije"

11076 pregleda 41 reakcija 26 komentar(a)
Aleksić, Foto: Printscreen/Youtube/Skupština Crne Gore
Aleksić, Foto: Printscreen/Youtube/Skupština Crne Gore

Poslanik Demokratskog fronta Budimir Aleksić je istakao da je Javni servis primjer neprofesionalnog izvještavanja, a da bi novinari iz regiona trebalo da dođu i da vide kako ne treba da rade.

"Više je na Javnom servisu zastupljen Nenad Čanak, nego opozicija, za koju glasa 50 odsto građana Crne Gore. On nije uspio da pređe cenzus na izborima, to govori o njegovom značaju", kazao je Aleksić.

Poslanik Neđeljko Rudović je kazao da mi "danas treba da glasamo o predlozima Zakona, koji dovode do degradacije".

"Zakonom ozakonjujemo taj udvorniški stav, poltronizam", istakao je Rudović.

On je poručio da imamo Javni servis, danas bi imali raspravu o važnim temama, a onda bi nakon rasprave, imali mnogo bolja zakonska rješenja, a kojim ne bi bili štetni.

Rudović je istakao da nije prošao amandman, da se broj članova Savjeta RTCG poveća sa devet na 13 i da nije tačno da je Savjet Evrope dao podršku za pomenute Zakone, kako je rekao ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

Rudović je danas na Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu istakao da amandmanom Vlade, kojim je predviđeno da novinar mora da oda izvor ukoliko je to od nacionalnog značaja, "ubija se istraživačko novinarstvo".

Poslanica SNP-a Danijela Pavićević je takođe oštro kritikovala tokom rasprave u Skupštini, pomenuti amandman, istakavši da se time guši novinarska sloboda.

Poslanik Socijalističke narodne partije Srđan Milić je istakao da Venecijanska komisija ne preporučuje da se pomenuti Zakoni usvajaju u predizbornoj kampanji.

Poslanik DPS-a Danijel Živković je istakao da ne stoji konstatacija opozicije da se Zakoni usvajaju mjesec dana prije izbora, jer se na njima radilo dugo.

Bonus video: