SDP predala izbornu listu, Vuksanović Stanković: Obezbijedićemo prosječnu platu od 700 eura

"Potrebna nam je jaka država, jak pojedinac, jake institucije, jaka ekonomija, zdrav sistem i školstvo, jako društvo kako bismo svi zajedno prebrodili krizu i obezbijedili stabilnost, miran i pristojan život svakom pojedincu", kazala je Vuksanović Stanković novinarima nakon predaje liste

32914 pregleda 1290 reakcija 189 komentar(a)
Sa predavanja liste, Foto: Luka Zeković
Sa predavanja liste, Foto: Luka Zeković

Socijaldemokratska partija (SDP) predala je jutros izbornu listu za predstojeće parlamentarne izbore. Nosilac liste je predsjednica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković.

Drugi na listi je zamjenik predsjednika Raško Konjević, treći počasni predsjednik partije Ranko Krivokapić, četvrti potpredsjednik Adnan Striković, a peti generalni sekretar partije Ivan Vujović.

Bojan Zeković je na šestom mjestu.

Slijede član Predsjedništva SDP-a Adis Balota, predsjednica Foruma žena Dragica Anđelić (bivša glavna upravna inspektorka), potpredsjednik Ivan Ilić (direktor bolnice u Kotoru) i član Predsjedništva Željko Nikolić. Vuksanović Stanković je ponovila da SDP na parlamentarnim izborima nastupa samostalno, a njihova poruka je "Jaka Crna Gora".

Vuksanović Stanković
Vuksanović Stankovićfoto: Luka Zeković

"Potrebna nam je jaka država, jak pojedinac, jake institucije, jaka ekonomija, zdrav sistem i školstvo, jako društvo kako bismo svi zajedno prebrodili krizu i obezbijedili stabilnost, miran i pristojan život svakom pojedincu", kazala je Vuksanović Stanković novinarima nakon predaje liste.

Ona je dodala da je Crna Gora danas oslabljena lošim vođenjem politike i zbog toga stižu krtike sa međunarodnih adresa i "zaustavljeni smo u procesu evropskih integracija".

"Potrebno je da umanjimo i da onemogućimo dalji pad na svim nivoima društva, da obezbijedimo promjene u borbi protiv korupcije, ojačamo vladavinu prava i institucije i borimo se svi zajedno za slobodu medija. Jaka je Crna Gora kada budemo imali prosječnu platu od 700 eura, a to će SDP obezbijediti u naredne četiri godine vladinog mandata. Jaka je Crna Gora kada se najevropskijom SDP uđe u EU do kraja 2024. godine. Jaka je Crna Gora kada se svi zajedno beskompromisno borimo da očuvamo snagu nezavisne države i kada se svi zajedno borimo da očuvamo samobitnost Crne Gore i njenu građansku i multietničku suštinu. Zato pozivamo sve građane da nam pomognu u borbi za jaku evropsku Crnu Goru", rekla je Vuksanović Stanković.

Na pitanje koja su njena očekivanja od izbora odgovorila je da očekuje da će SDP zajedno sa građankama i građanima ojačati Crnu Goru i pobijediti na parlamentarnim izborima.

Bonus video: