Marković i Orav: EU pokazala da je pravi prijatelj Crne Gore i Zapadnog Balkana

„Drago mi je što mogu da kažem da EU ispunjava svoja obećanja. Nadam se da smo postavili dobre temelje za brzi napredak u periodu koji slijedi. Puno je urađeno u Crnoj Gori, ali puno posla još preostaje, za šta su potrebni zajednički napori svih političkih aktera u Crnoj Gori“, kazao je Orav

7172 pregleda 9 komentar(a)
Oproštajna posjeta, Foto: Gov.me
Oproštajna posjeta, Foto: Gov.me

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Evropske unije u Podgorici Aiva Orava i zahvalio mu se na podršci razvoju i sveukupnim reformama koje bi trebalo da dovedu do bržeg napretka na putu ka EU, ali i kvalitetnijeg života naših građana.

„Otvaranjem posljednjeg pregovaračkog poglavlja, te prihvatanjem nove metodologije pregovaranja, ulazimo u novu fazu ovog procesa. Crna Gora će uraditi sve da obezbijedi veću dinamiku i posvećenost u daljem procesu jačanjem institucija i čineći ih održivim“, kazao je Marković.

Predsjednik Vlade je istakao brzu i izdašnu pomoć EU u pružanju odgovora na izazove sa koronavirusom, kroz donaciju zaštitne i druge zdravstvene opreme, bespovratna i kreditna sredstva.

„To je dokaz strateškog opredjeljenja Evropske unije. I u ovoj krizi se potvrdilo da je EU pravi prijatelj Crne Gore i Zapadnog Balkana“, istakao je Marković.

Orav je ocijenio da je tokom njegovog mandata saradnja bila dobra, te da je vrijeme da se pregovori intenziviraju odnosno da se pregovaračka poglavlja efikasno zatvaraju.

„Drago mi je što mogu da kažem da EU ispunjava svoja obećanja. Nadam se da smo postavili dobre temelje za brzi napredak u periodu koji slijedi. Puno je urađeno u Crnoj Gori, ali puno posla još preostaje, za šta su potrebni zajednički napori svih političkih aktera u Crnoj Gori“, kazao je Orav.

Bonus video: