Doktor Zoran Pavličić podržao platformu “Crno na bijelo”

Pavličić ističe da je po nacionalnosti Srbin, ali da “samo zajedno, izbjegavajući nametnute nacionalne i vjerske podjele, udruženim progresivnim snagama naše zajednice možemo izgraditi modernu Crnu Goru, kojom ćemo biti ponosni”

4720 pregleda 29 reakcija 18 komentar(a)
Pavličić, Foto: Medijski tim platforme Crno na bijelo
Pavličić, Foto: Medijski tim platforme Crno na bijelo

Dr Zoran Stevov Pavličić, jedan od najvećih crnogorskih dječjih hirurga, podržao je danas platformu “Crno na bijelo” koju su ranije predstavili iz Građanskog pokreta URA, Saveza građana CIVIS uz podršku nezavisnih intelektualaca i slobodnih građana, kazali su iz Medijskog tima te platforme.

“Smatram da program Građanskog pokreta URA sa platformom “Crno na bijelo” nudi građanima Crne Gore okupljanje oko gorućih tema koje urušavaju našu zajednicu kao što su odsustvo vladavine prava, slabe i od politike zavisne institucije, neodrživa ekonomija, nedovoljna pažnja države prema nauci, prosvjeti i zdravstvu kao i izrazeni nemar i nedostatak strateške politike u očuvanju životne sredine”, naveo je Pavličić u podršci.

Pavličić ističe da je po nacionalnosti Srbin, ali da “samo zajedno, izbjegavajući nametnute nacionalne i vjerske podjele, udruženim progresivnim snagama naše zajednice možemo izgraditi modernu Crnu Goru, kojom ćemo biti ponosni”.

Dr Zoran Pavličić školovan je u Francuskoj i u SAD, dugo radio u Dječjoj bolnici KCCG i u mnogim afričkim zemljama kojima je pomogao u razvoju moderne hirurgije. Govori i služi se sa više svjetskih jezika, zaključuje se u saopštenju Medijskog tima platforme "Crno na bijelo".

Bonus video: